AZ heeft drie wedstrijden op rij gewonnen, Feyenoord won niet in de laatste drie duels. Een favoriet aanwijzen voor de onderlinge confrontatie in Alkmaar is dus niet zo lastig. Een AZ-zege kan een leuk zakcentje opleveren!

AZ – Feyenoord
Eredivisie
28 februari 2021
16.45 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

Na de 0-3 nederlaag tegen Ajax, eind januari, kon AZ de landstitel wel uit het hoofd zetten. De ploeg van Pascal Jansen heeft tien punten achterstand op de koploper en ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Is het seizoen voor AZ dan klaar? Zeker niet. Nummer twee (de plek die recht geeft op voorrondes Champions League) PSV is nog binnen handbereik; de Eindhovenaren hebben vier punten meer. De afgelopen weken maakten de Alkmaarders geen fout door te winnen van FC Emmen, sc Heerenveen en VVV-Venlo. Volgt tegen Feyenoord de vierde zege op rij?

WEDTIP
AZ wint > 2.06

In tegenstelling tot AZ zit Feyenoord in een dip. De nummer vier van de ranglijst speelde tegen FC Twente en FC Groningen gelijk en werd door Heerenveen uitgeschakeld in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Wil Feyenoord nog iets van dit seizoen maken, is een overwinning op AZ eigenlijk noodzakelijk. Het verschil tussen beiden is namelijk drie punten in het voordeel van AZ. Feyenoord won in competitieverband in 2017 voor het laatst in het AFAS Stadion. Gezien de huidige vorm zien wij daar geen verandering in komen. Meer dan één goal zit er niet in.

WEDTIP
AZ wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 5.00

Voor de laatste wedtip hebben we de recente goals van AZ even onder de loep genomen. Dan springt er direct iets in het oog. Van de laatste acht treffers die het maakte, vielen er maar liefst zes in de tweede helft. Daarom durven we de volgende voorspelling wel aan. Wederom met een prima quotering!

WEDTIP
AZ wint tweede helft > 2.36

Waar kun je AZ – Feyenoord zien op tv?

AZ – Feyenoord is vanaf 16.45 uur te zien op ESPN (open kanaal). De voorbeschouwing begint om 16.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots