Dat een wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Bayern München een topper is tussen de runner-up en de koploper komt wel vaker voor. Maar dat Leverkusen de lijstaanvoerder is, dat zien we minder vaak! Zet de ploeg van Peter Bosz een serieuze aanval op de hegemonie van Bayern in? Bij winst zaterdagavond zijn ze vier punten los en kronen ze zich tot Herbstmeister. En een overwinning ligt misschien zelfs wel voor de hand!

Want bij Bayern München begint het loodzware tweede gedeelte van 2020 zijn sporen na te laten. Zo sprankelend als het einde van het vorige seizoen en het begin van de huidige jaargang is het al eventjes niet meer. Van de laatste vijf duels in de Bundesliga won Bayern er slechts twee. Vorige week speelde Der Rekordmeister met 1-1 gelijk bij Union Berlin, woensdag won het thuis nipt van VfL Wolfsburg (2-1). Bij Bayern zullen ze reikhalzend uitkijken naar de winterstop, die in Duitsland na dit weekend begint. De topper had voor Bayer Leverkusen niet op een beter moment kunnen komen. Waar Bayern kwakkelt, swingen de Bosz Babes. Na de 0-0 tegen Werder Bremen eind november won Leverkusen vijf keer op rij en scoorde het achttien keer.

WEDTIP
Bayer Leverkusen wint > 3.75

En dat terwijl topscorer Alario grotendeels afwezig was. De Argentijn scoorde dit seizoen in veertien officiële wedstrijden al elf keer. Maar een knieblessure hield Alario vier wedstrijden aan de kant. Tegen Hoffenheim vierde de spits vorige week zijn rentree. Met een doelpunt, uiteraard. In blessuretijd benutte Goalario een strafschop. De verwachting is dat Alario zaterdag fit genoeg is om te starten tegen Bayern München. En veldgoal behoort tot de mogelijkheden, en krijgt Leverkusen een penalty, dan is deze aanvaller ook nog eens de aangewezen man. Een doelpunt van Alario levert je bijna drie keer je inleg op!

WEDTIP
Alario scoort een doelpunt in de wedstrijd > 2.75

Voor de laatste wedtip combineren we bovenstaande weddenschappen. Scoort Alario en wint Bayer Leverkusen de topper? Op die uitkomst staat een mooie quotering van 5,50!

WEDTIP
Alario scoort en wint > 5.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?