Neemt Bayern München alweer een klein voorschot op de landstitel of wordt RB Leipzig de nieuwe lijstaanvoerder? Er staat een hoop op het spel in deze topper. Voor het duel tussen de nummers één en twee van de Bundesliga hebben we wat lekkere wedtips voor je uitgezocht!

Het is het schrikbeeld van niet-Bayern fans. Als de Rekordmeister zaterdagavond RB Leipzig verslaat, is het gat tussen beiden alweer opgelopen tot vijf punten. Wie houdt de Zuid-Duitsers dan nog af van de negende landstitel op rij? Zover is het nog lang niet. Bayern blijkt dit seizoen niet onverslaanbaar. In de tweede speelronde leed de kampioen een verrassende 4-1 nederlaag bij Hoffenheim. En eind vorige maand kwam Bayern in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Werder Bremen. Opvallend is dat de ploeg van Hans-Dieter Flick al dertien doelpunten moest incasseren in negen duels. We mogen dus wel een goal van Leipzig verwachten.

WEDTIP
Bayern wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.85

We geven het in bovenstaande wedtip al weg; ondanks alles gaat Bayern wel ‘gewoon’ winnen. De nederlaag en het gelijke spel waren incidenten. Daarnaast ontbreekt bij Leipzig de juiste vorm om de koploper te verslaan. Die Roten Bullen wonnen maar twee van hun laatste vier competitiewedstrijden. Ook in de Champions League verloopt het moeizaam. Na een 1-0 nederlaag bij PSG volgde een uiterst benauwde overwinning bij Basaksehir (3-4). Het gemis van topschutter Timo Werner, die naar Chelsea vertrok, doet zich voelen in Leipzig. Het is veelzeggend dat linksback Angeliño met vier goals clubtopscorer is. Bij Bayern loopt er iemand rond die er al twaalf (!) heeft inliggen. Op Robert Lewandowski staat ook dit seizoen geen maat. Toont hij tegen Leipzig wéér zijn klasse?

WEDTIP
Lewandowski scoort twee goals of meer > 2.90

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?