Wie mag zeg de beste club van de wereld noemen? Champions League-winnaar Bayern München en winnaar van de Noord- en Midden-Amerikaanse Champions League Tigres gaan dat donderdagavond uitmaken. Bayern is de torenhoge favoriet. Of mogen we een stunt van de Mexicanen verwachten?

De finale van het WK voor clubs is op voorhand al uniek. Want voor het eerst in zeventien edities lukte het een club uit Noord- of Midden-Amerika zich te plaatsen voor de finale. Tigres pakte vorig jaar haar eerste grote internationale prijs door de CONCACAF Champions League te winnen. Hierdoor veroverde de Mexicaanse formatie een ticket voor het WK. Tijdens dit toernooi liet de bekendste en tevens belangrijkste speler duidelijk van zich horen. De voormalig Frans international André-Pierre Gignac maakte in de kwartfinale beide goals tegen Ulsan Hyundai (2-1) en schoot Tigres naar de eindstrijd door de enige treffer in de halve finale tegen Palmeiras te produceren. Maakt de 35-jarige goalgetter weer een doelpunt?

WEDTIP
Gignac scoort kopgoal > 13.50

Een keer scoren, oké. Maar Bayern München verslaan? Nee, dat zien wijn niet gebeuren. De Zuid-Duitsers zijn in Europa al bijna twee jaar ongeslagen. In de Bundesliga moet het heel gek lopen, wil Bayern niet wéér kampioen worden. Al die successen heeft de club voor een groot gedeelte te danken aan Robert Lewandowski. De Pool is dit seizoen weer lekker op dreef met 29 goals in 27 optredens (alle competities). De 32-jarige superspits bracht Bayern tijdens dit WK naar de finale door beide goals voor zijn rekening te nemen in de halve finale tegen Al Ahly (2-0). Schenkt Lewandowski Bayern de vierde wereldtitel in geschiedenis?

WEDTIP
Lewandowski scoort, wint en beide teams scoren > 3.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots