In de Duitse Bundesliga staat vrijdagavond de strijd der Borussen op het programma. Borussia Mönchengladbach ontvangt Borussia Dortmund. Inzet: aansluiting bij de achtervolgers van koploper Bayern München. 

Borussia Dortmund is favoriet voor de wedstrijd maar op basis van de vorm van het moment is dat niet terecht. De geelzwarten verloren midweeks van Bayer Leverkusen en speelden zaterdag gelijk tegen degradatiekandidaat Mainz. Sinds het ontslag van Lucien Favre in december won het maar de helft van alle wedstrijden. Bij het Borussia uit Mönchengladbach draait het aanzienlijk beter. Van de laatste tien wedstrijden verloor Die Fohlen er maar één en twee weken geleden won het nog knap van Bayern München. Op basis van de vorm van de dag gaan we voor een zege voor de thuisclub.

WEDTIP
Borussia Mönchengladbach wint de wedstrijd > 3.25

Hoewel Borussia Dortmund als aanvallende ploeg te boek staat, scoort het opvallend weinig. Onder interim-trainer Edin Terzic gemiddeld nog geen twee keer per wedstrijd. Zeker de productie in de eerste helft is opmerkelijk. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. Alleen in de eerste wedstrijd onder Terzic scoorde Dortmund voor rust, in de vijf daaropvolgende duels scoorde het alleen in de tweede helft. Met een nieuwe eerste helft zonder doelpunten verdubbel je jouw inzet!

WEDTIP
1e helft Borussia Dortmund aantal doelpunten -0,5 > 2.02

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots / imago

Wat vind jij van deze wedtips?