Na de 0-1 oefennederlaag tegen Mexico gaat het zondag voor het Nederlands Elftal weer om de knikkers in de Nations League. Een uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina, zonder de geschorste Memphis Depay. Wie gaat nu de goal(s) maken? Wij hebben wel een idee!

Weinig doelpunten

De eerste interland onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer zal niet opgenomen worden in het collectieve geheugen. Oranje oogde flets tegen de Mexicanen, die door een benutte strafschop met de winst aan de haal gingen. Misschien nog erger dan de nederlaag, was het gebrek aan kansen. Doelpunten maken is de laatste tijd sowieso een probleem voor Nederland. Als we de 5-0 zege op Estland buiten beschouwing laten, kwamen ‘we’ in de laatste vier interlands maar één keer tot scoren (1-0 tegen Polen door Steven Bergwijn).

WEDTIP
Nederland scoort niet in eerste helft > 2.22

De man in vorm

De tegenstanders die Nederland in die interlands trof, waren wel van een iets groter kaliber dan Bosnië-Herzegovina, de nummer vijftig van de FIFA-ranking. Niet dat Bosnië geen spelers van naam heeft – denk maar aan Edin Dzeko (AS Roma) en Miralem Pjanic (Barcelona) – maar echt indrukwekkende resultaten behaald het land zelden. Donderdag werd de ploeg van bondscoach Dušan Bajević nog uitgeschakeld in de EK play-offs door Noord-Ierland. Die gevoelige tik, in combinatie met het feit dan Bosnië tegen echt grote landen vrijwel nooit thuis geeft, zien wij Nederland in de tweede helft wel uitlopen naar een overwinning. Gaat de man in vorm, Luuk de Jong, daarvoor zorgen bij afwezigheid van Memphis?

WEDTIP
Luuk de Jong scoort kopgoal > 4.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?