De Champions League ontwaakt deze week uit zijn winterslaap en dinsdag staat direct het absolute topaffiche van de achtste finales op het programma: FC Barcelona – Paris St. Germain. TOTO Extra heeft er zin in en verzamelde drie mooie wedtips voor je!

FC Barcelona – PSG
Achtste finales Champions League
16 december 2021
21.00 uur, Nou Camp, Barcelona (Spa)

FC Barcelona – PSG is natuurlijk een wedstrijd met een pikante historie. In 2013, 2014, 2015 en 2017 troffen beide ploegen elkaar in de Champions League. Vooral de laatste confrontatie is berucht, waarvan de return de boeken in zou gaan als La Remontada. In Nou Camp poetste Barcelona met een 6-1 overwinning de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg. Ook de eerdere edities waren doelpuntrijk. Van die acht onderlinge wedstrijden in de Champions League tussen 2013 en 2017 werd in zes duels meer dan drie keer gescoord. Dinsdag weer?

WEDTIP 1
Aantal doelpunten +3.5 > 2.24

Bij PSG zijn dinsdagavond vier spelers van de partij die de beroemde comeback op het veld meemaakten. Sterspeler Neymar speelde die avond ook, maar dan bij Barcelona. De Braziliaan nam de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening en leverde de assist bij de 6-1. Maar tot een confrontatie met zijn oude club komt het dinsdag niet. Neymar raakte in het bekerduel met Caen vorige week geblesseerd en mist in ieder geval de heenwedstrijd. Een behoorlijke aderlating natuurlijk voor PSG, dat zonder zijn sterspeler afgelopen weekend wel met 2-1 won van Nice. Ook Barcelona won, met 5-1 van Alaves, en is voor ons de favoriet. Met een zege van de thuisclub verdubbel je jouw inzet!

WEDTIP 2
Barcelona wint > 2.09

Die klinkende zege op Alaves was weer eens grotendeels toe te schrijven aan aanvoerder Lionel Messi. De Argentijnse dribbelaar scoorde twee keer en gaf een assist. Messi’s statistieken zijn de laatste weken weer als vanouds. In de zes competitieduels die de zesvoudig wereldvoetballer van het jaar in 2021 speelde scoorde hij acht keer. Messi lijkt daarmee na een mindere periode in 2020 weer terug op niveau. Het zal trainer Ronald Koeman vlak voor de beslissende fase van het seizoen goed doen. Wij verwachten dinsdag wel een goaltje van de Argentijn. Wat we ook verwachten, is een doelpunt van PSG. Barcelona incasseerde in de laatste zes duels een tegentreffer. Vandaar deze laatste wedtip met een lekkere quotering!

WEDTIP 3
Messi scoort, wint en beide teams scoren > 4.20

Waar kun je Barcelona – PSG kijken?

De wedstrijd is live te zien op SBS6 (voorbeschouwing vanaf 20.30 uur) en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots