Portugees kampioen FC Porto en Italiaans kampioen Juventus zijn dit seizoen nog niet de geoliede machines zoals we ze doorgaans kennen. Woensdag staan ze tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Weet een van beiden nu wel de juiste vorm te vinden?

FC Porto – Juventus
Achtste finales Champions League
17 februari 2021
21.00 uur, Estádio do Dragão, Porto (Por)

Je zou het misschien niet zeggen, maar zowel Porto als Juventus wonnen de Champions League/Europa Cup I twee keer. De Portugezen zegevierden in beide finales die ze speelden. De Oude Dame stond negen keer in de eindstrijd en verloor er daarvan maar liefst zeven. De laatste overwinning dateert alweer van 1996. Komt daar dit seizoen dan eindelijk verandering in? De groepsfase overleefde Juventus vrij moeiteloos. Maar in de Serie A komen we de club uit Turijn pas tegen op een vierde plek, mede door zes gelijke spelen en drie nederlagen. De generale repetitie voor het duel met Porto, tegen Napoli, ging zaterdag ook verloren. Wij zien Juve de lastige uitwedstrijd in Portugal daarom niet winnen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.25

Porto werd afgelopen seizoen voor de 29e keer kampioen van Portugal, maar een nieuwe titel is nu ver weg. De formatie van Sérgio Conceição staat tweede in de Primeira Liga, en heeft al tien punten achterstand op koploper Sporting Portugal. De vorm is er al even niet; Porto speelde vier keer op rij gelijk (alle competities). Vandaar natuurlijk ook bovenstaande wedtip. Naast een remise voorspellen wij ook dat beide teams minimaal één goal maken.

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 4.30

De grote man bij Juventus is en blijft natuurlijk Cristiano Ronaldo. Maar in de poulefase van de Champions League werd hij wat betreft goals overtroffen door Álvaro Morata. De Spaanse spits maakte daarin zes goals, tegenover drie van Ronaldo. In de competitie staat Morata als sinds 19 december droog. Toch zien we hem wel weer zijn ‘Champions League-vorm’ oppakken tegen Porto.

WEDTIP
Morata maakt een goal > 3.25

Waar kun je FC Porto – Juventus zien op tv?

De wedstrijd is live te zien op SBS6 (voorbeschouwing vanaf 20.30 uur) en Ziggo Sport Extra.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots