De jacht van AZ op een plekje in de groepsfase van de Champions League wordt vervolgd met een lastige uitwedstrijd. De Alkmaarders treffen de nummer twee van Oekraïne: Dinamo Kiev. Lukt het AZ zich te plaatsen voor de play-offs? Aan de hand van drie wedtips blikt TOTO Extra vooruit op dit duel.

Dinamo Kiev – AZ
Derde voorronde Champions League
15 september 2020
19.00 uur, NSK Olimpiejsky, Kiev

Bekijk hier alle wedopties!

AZ bereikte maar ternauwernood de derde kwalificatieronde van de Champions League. In eigen huis leek de ploeg van trainer Arne Slot te worden uitgeschakeld door Viktoria Plzen. Tot de blessuretijd stond AZ 0-1 achter, totdat het een strafschop kreeg die Teun Koopmeiners benutte. Door twee goals van Albert Gudmundsson in de verlening wist AZ zich toch nog voor de volgende ronde te plaatsen. Ook voor de wedstrijd tegen Dinamo voorzien wij weinig AZ-goals in reguliere speeltijd.

WEDTIP
AZ scoort 1 of 2 keer > 1.50

Net zoals tegen Viktoria Plzen wist AZ in de rest van de voorbereiding ook niet te overtuigen. Slechts één keer behaalde de nummer twee van afgelopen Eredivisie-seizoen een overwinning (2-1 tegen Lille). Wat daarbij opvalt, is dat AZ in die wedstrijden bijna altijd maar één goal tegen kreeg. Op de 2-0 nederlaag tegen Monaco na.

WEDTIP
Beide teams scoren > 1.80

Dinamo Kiev heeft het thuisvoordeel. AZ heeft een iets betere selectie. Als je tenminste de totale transferwaarde van beide clubs naast elkaar legt. De Oekraïners komen uit op net geen €100 miljoen. De Alkmaarse spelers zijn bij elkaar zo’n €116 miljoen waard. Het zou dus best een gelijk opgaande strijd kunnen worden. Wij verwachten dan ook een remise na negentig minuten.

WEDTIP
Gelijkspel > 3.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?