Ajax en Feyenoord gaan zondag waarschijnlijk geen makkelijke middag tegemoet. De Amsterdammers spelen de altijd beladen clash tegen FC Utrecht. Feyenoord gaat op bezoek bij nummer zes FC Groningen. Wat zijn onze voorspellingen en wedtips? Check ze hier!

Ajax – FC Utrecht: felle strijd verwacht

Als deze wedstrijd een maand of drie geleden op het programma had gestaan, hadden we waarschijnlijk een makkelijke overwinning voor Ajax voorspeld. Inmiddels liggen de kaarten wat anders. FC Utrecht heeft na een zeer matige seizoenstart de weg omhoog gevonden. De spectaculaire 5-4 nederlaag bij Ajax in het bekertoernooi gaf de formatie van René Hake blijkbaar genoeg zelfvertrouwen voor de wedstrijden daarna, ondanks het verlies. Sinds dat duel, half december, verloren de Domstedelingen slechts één keer. Ook koploper Ajax weet al even niet meer wat verliezen is. Dat laatste nederlaag dateert van 5 december (1-2 tegen FC Twente). Wij zien Ajax daarom nog wel als favoriet, maar het op stoom geraakte Utrecht gaat het vuur aan de schenen van de thuisploeg leggen.

WEDTIP
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/Ajax > 4.30


FC Groningen – Feyenoord: gelijkspel in de maak?

Als er één Eredivisiewedstrijd bestaat waarvan de winnaar niet goed te voorspellen is, zou dat FC Groningen – Feyenoord wel zijn. Kijk maar naar de onderlinge balans. Dit duel werd door beide teams veertien keer gewonnen, dertien maal stond er een gelijkspel op het scorebord. Een remise ligt voor zondagmiddag weer op de loer. De échte vorm ontbreekt bij zowel Groningen als Feyenoord. De thuisploeg verloor twee van haar laatste drie duels. Na drie nederlagen op rij wonnen de Rotterdammers afgelopen weekend weer eens; een knappe 3-1 tegen PSV. Was dat een uitschieter? Wij denken van wel.

WEDTIP
Gelijkspel en Under 2,5 goal > 4.65

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots