Kunnen AZ en Feyenoord nog enigszins in het spoor blijven van de topploegen? De Alkmaarders moeten daarvoor zien af te rekenen met sc Heerenveen, dat een betere onderlinge balans heeft. De Rotterdammers mogen geen fout maken tegen nummer Willem II.

AZ – sc Heerenveen: pakken Friezen volle buit?

Het is een statistiek die je niet vaak ziet; een uitploeg die een wedstrijd vaker wint dan de thuisploeg. Bij AZ – Heerenveen is dit het geval. Van de 23 eerdere confrontaties in Alkmaar gingen de Friezen er negen keer met de zege vandoor, tegenover zeven overwinningen voor AZ. Waarom zou dat niet weer gebeuren? Heerenveen won immers twee van haar laatste drie duels. De formatie van Pascal Jansen is duidelijk minder in vorm met twee verliesbeurten in de afgelopen drie Eredivisieduels. Voor een driepunter van Heerenveen krijg je bijna zes keer je inleg terug!

WEDTIP
sc Heerenveen wint > 5.85

Feyenoord – Willem II: geen problemen thuisploeg, ondanks tegengoal

Na twee afgelaste wedstrijden komt Feyenoord na twee weken eindelijk weer in actie. Echt voordeel van die rustpauze heeft het niet ten opzichte van tegenstander Willem II, dat ook al twee weken niet gevoetbald heeft. Dan moet de ploeg van Dick Advocaat maar winnen op basis van kwaliteit. Want ondanks dat Feyenoord drie van de laatste vier Eredivisiewedstrijden verloor, mag nummer zestien Willem II geen probleem vormen voor de Rotterdammers. Wel verwachten we dat de Tilburgers gaan scoren, zoals ze al tien duels op rij deden.

WEDTIP
Feyenoord wint en beide teams scoren > 2.65

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots