De Eredivisie-trein dendert door! Er staat weer een midweekse speelronde op het programma. Op dinsdag gaat PSV op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen, waar de Eindhovenaren nog nooit hebben gewonnen. Daarnaast ook wedtips voor PEC Zwolle – Heracles Almelo en FC Groningen – ADO Den Haag.

PEC Zwolle – Heracles Almelo: duel zonder duidelijke favoriet

PEC Zwolle en Heracles Almelo ontlopen elkaar nauwelijks. De Blauwvingers staan twaalfde met één puntje minder dan nummer elf Heracles. Ook in onderlinge confrontaties steekt geen van beiden er met kop en schouders bovenuit. Sinds de clubs elkaar sinds 2012 in de Eredivisie tegenkomen, won PEC vier keer, werd het vier keer gelijk en zegevierde Heracles zes maal. Kijkend naar de recente vorm is het ook lastig een favoriet aan te wijzen. PEC en Heracles wonnen afgelopen weekend weer eens, terwijl ze daarvoor twee keer verloren. Een gelijkspel zou daarom logisch zijn. Dan gaan we voor 1-1, omdat dit telkens de uitslag was van de vier gelijke spelen uit het verleden.

Uitslag: 1-1 > 5.35

FC Emmen – PSV: houdt thuisploeg weer stand?

Het is een opvallende statistiek: PSV won nog nooit bij FC Emmen. Oké, dit duel is maar twee keer eerder gespeeld. Toch zegt het wel iets. De eerste keer werd het 2-2. De laatste editie van Emmen – PSV eindigde in 1-1. Om nu wederom een gelijkspel te voorspellen, komt misschien wat vreemd over. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft als enige nog geen wedstrijd gewonnen. En PSV doet volop mee voor de titel. Maar de formatie van Roger Schmidt overtuigt zelden, en bovendien zitten er flinke wat PSV’ers in de lappenmand. Daarom durven wij de volgende voorspelling wel aan!

Een gelijkspel > 5.45

FC Groningen – ADO Den Haag: weinig goals verwacht

FC Groningen maakte serieus kans om aan te haken bij de bovenste vijf ploegen van de Eredivisie. Maar na een gelijkspel en nederlaag moet de nummer zes van de ranglijst weer even een pas op de plaats maken. Om niet definitief af te haken, is een overwinning broodnodig. Daarvoor lijkt ADO Den Haag de ideale tegenstander. Want na de 1-0 zege bij RKC volgden voor de Hagenaars drie nederlagen (inclusief beker) en een moeizame remise tegen directe concurrent FC Emmen. Groningen is dus onze favoriet. Met veel goals zal die overwinning niet gepaard gaan. In de laatste vijf wedstrijden tussen Groningen en ADO werd maar vijf keer gescoord.

Groningen wint en Under 1,5 goal > 6.30

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?