Koploper Ajax sluit de midweekse speelronde in de Eredivsie af tegen het geplaagde Willem II. Gaan de Amsterdammers weer eens los met doelpunten? En gaat Danilo weer eens scoren voor FC Twente bij Sparta? TOTO Extra voorspelt!

Sparta – FC Twente: Danilo al vijf wedstrijden droog

Beide clubs verkeren niet in de beste vorm. FC Twente won twee van z’n laatste vijf wedstrijden, Sparta maar één. Toevallig wel op bezoek bij FC Twente, eind december. Het zal de ploeg van Henk Fräser een mentaal voordeel geven donderdagavond. Bij de Tukkers vallen de mindere fase en de droogte bij spits Danilo niet los van elkaar te zien. De Braziliaan maakte elf goals in de eerste dertien wedstrijden, maar scoorde inmiddels al vijf keer op rij niet. Met Luciano Narsingh heeft FC Twente een vervanger gevonden voor Vaclav Cerny, die met een zware blessure uitgeschakeld is. Zet Narsingh Danilo weer op het goede spoor? Wij gaan voor winst van de bezoekers met een goaltje van de Braziliaan.

WEDTIP
Danilo scoort en wint > 3.00

Ajax – Willem II: geen schokeffect in de Johan Cruijff Arena

Voor Erik ten Hag moet het gekmakend zijn. Zijn ploeg creëert wekelijks een enorm aantal kansen, maar scoren doet het amper. En dus was het ook tegen Fortuna Sittard in de slotfase weer billenknijpen voor de Ajacieden. Maar blijft Ajax zoveel kansen creëren, dan gaan ze er onherroepelijk ook weer een keer in. Thuis tegen Willem II zou dat zomaar kunnen, bijvoorbeeld. De Tilburgers zouden er veel voor over hebben iedere week met minimaal verschil te winnen. Maar ze winnen niet. Een nieuwe nederlaag tegen PEC Zwolle kostte trainer Adrie Koster deze week zijn kop. Een schokeffect in de Johan Cruijff Arena? We kunnen het ons niet voorstellen. We verwachten in ieder geval doelpunten!

WEDTIP
Beide helften over 1.5 doelpunten > 2.22

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?