Super Sunday liet in Alkmaar en Eindhoven diepe wonden achter. Maar de Eredivisie gaat verder en dus moeten ook PSV en AZ weer aan de bak. Zijn de wonden tijdig geheeld of wacht de topclubs een hete zaterdag?

PSV – FC Twente: opnieuw een gelijkspel?

De kans is groot dat het zaterdag een gelijkspel wordt in Eindhoven. Van de laatste zeven ontmoetingen tussen PSV en FC Twente werd het vijf keer gelijk. De afgelopen drie edities eindigden in 1-1. Verliezen doen de Tukkers dus niet vaak van PSV, maar winnen in Eindhoven doen ze zelden. De laatste keer was in 2012, toen FC Twente PSV behoorlijk op de pijnbank legde en met 2-6 won. Wij gaan gezien de historie voor een doelpunt van beide kanten en denken daarbij dat PSV niet gaat verliezen.

WEDTIP
Dubbele kans PSV wint of gelijkspel en beide teams scoren > 1.95

FC Emmen – AZ: AZ de ideale tegenstander voor FC Emmen

Acht nieuwe spelers verwelkomde FC Emmen in de winterse transferperiode. Het is dan ook vijf voor twaalf in Drenthe. Na twintig wedstrijden bungelt de ploeg van Dick Lukkien zonder overwinning onderaan de ranglijst en is de veilige haven inmiddels negen punten weg. AZ kreeg zondag de knock-out in de titelrace. De achterstand op Ajax is na de nederlaag in de rechtstreekse confrontatie opgelopen tot dertien punten. Is het murw gebeukte AZ dan de ideale tegenstander voor de weg omhoog voor FC Emmen?

WEDTIP
Dubbele kans FC Emmen wint of gelijkspel > 2.65

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots