Nog maar drie Eredivisieclubs wachten nog op de eerste competitiezege. FC Emmen komt zondag in actie, eerst is het de beurt aan Fortuna Sittard en Sparta. En beide clubs hebben volop kans op de eerste overwinning van het seizoen!

Fortuna Sittard – PEC Zwolle: eerste driepunter Fortuna

Twee schamele puntjes haalde Fortuna uit de eerste zeven competitiewedstrijden. Maar de Limburgers lijken een beetje op te krabbelen. Bij FC Emmen werd gelijkgespeeld, via Roda JC werd de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt en de 5-2 nederlaag bij Ajax vorige week mocht geflatteerd worden genoemd. En dan komt nu het geplaagde PEC Zwolle naar Sittard. De Zwollenaren zitten bepaald niet in de winning mood en werden vorige week weggespeeld door FC Twente (5-1). PEC lijkt de ideale tegenstander voor de eerste driepunter voor Fortuna!

WEDTIP
Fortuna Sittard wint > 3.00

ADO Den Haag – FC Twente: Tukkers winnen zelden in Den Haag

Na een flitsende seizoensstart kende FC Twente eind oktober een dip. In de competitie werd de eerste nederlaag geleden en drie dagen later kegelde eerstedivisionist De Graafschap de Tukkers uit het bekertoernooi. Tegen PEC Zwolle richtte de ploeg van Ron Jans zich vorige week weer op. Als nummer zes van de Eredivisie begint FC Twente zaterdag als favoriet naar aan de wedstrijd. Maar winnen doet het zelden in de Hofstad. Voor een zege van FC Twente in Den Haag moeten we terug naar 2013. ADO zal zich willen revancheren voor het bedroevende optreden tegen PSV vorige week. Wij gaan daarom voor een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.75

VVV-Venlo – Heracles Almelo: Vloet vloert VVV-Venlo

Na een redelijke start glijdt VVV-Venlo door een slechte reeks steeds verder richting degradatiezone. Met als absoluut dieptepunt natuurlijk de enorme afstraffing tegen Ajax. Na de nederlaag tegen FC Groningen is VVV nu de nummer 14 van de Eredivsie. Tegenstander Heracles Almelo lijkt juist de weg omhoog te hebben gevonden. De bezoekers boekten vorige week een knappe 4-1 overwinning op FC Utrecht. Man of the match was met drie doelpunten Rai Vloet. Een week eerder was de spits tegen Sparta ook al trefzeker. Schiet Vloet Heracles opnieuw naar de overwinning? Het levert je 5,5 keer je inleg op!

WEDTIP
Vloet scoort en wint > 5.50

Rai Vloet scoorde vier keer in twee wedstrijden. Lukt het de aanvaller ook te scoren tegen VVV-Venlo?

RKC Waalwijk – Sparta: weinig goals in degradatiekraker

De thuisploeg staat knap dertiende, maar heeft maar twee punten voorsprong op Sparta. En dat staat voorlaatste. We mogen dus wel spreken van een echte degradatiekraker zaterdag in Waalwijk. Een wedstrijd die de laatste jaren nou niet echt bol stond van de doelpunten. Sinds 2010 stond het affiche in Brabant zes keer op het programma en slechts één keer vielen er meer dan twee doelpunten. De laatste twee edities won Sparta met 0-1. De Rotterdammers wachten nog op de eerste competitiezege en wij denken dat de mannen van Henk Fräser die bij RKC gaan pakken. En zou het dan opnieuw 0-1 worden?

WEDTIP
Sparta wint met 0-1 > 8.70

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?