Na lastige wedstrijden in de Europa League wacht voor PSV, Feyenoord en AZ zondag een uitwedstrijd in de Eredivisie. Laagvliegers Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam proberen in eigen huis de eerste seizoensoverwinning te behalen. TOTO Extra blikt vooruit met lekkere wedtips!

Fortuna Sittard – FC Groningen: wéér een gelijkspel

Het is niet dat Fortuna Sittard en FC Groningen zoveel gelijkspelen dit seizoen. De confrontaties tussen beide clubs in Limburg mondde in het verleden wél vaak uit in een remise. Dat gebeurde maar liefst twaalf keer van de achttien eerdere wedstrijden. En van de laatste drie duels speelde Fortuna er twee gelijk. Bij Groningen is het wisselvalligheid troef. Een zege op Ajax werd opgevolgd met een nederlaag bij FC Twente. Kortom, wij voorspellen voor dit duel een gelijkspel!

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.30

Vitesse – PSV: loopt de koploper averij op?

Een heuse topper in de Eredivisie. Normaal gesproken reist koploper PSV zonder angst en beven af naar nummer drie Vitesse. Want de thuisploeg won dit duel in de Eredivisie slecht twee maal. Maar Vitesse draait een uitstekend seizoen, en staat op een luttel puntje van PSV. Wat daarbij wel moet worden aangetekend is dat de formatie van Thomas Letsch de enige serieuze test, uit bij Ajax, wel verloor. PSV kende een slechte generale door in de Europa League met 1-2 de boot in te gaan tegen Granada. Zal dat nog doorwerken? Alles overwegend zien wij ook deze wedstrijd gelijk eindigen, wat voor Vitesse – dat zonder Oussama Tannane speelt – ongetwijfeld als een zege voelt.

WEDTIP
Halftime/Fulltime: X/X > 6.05

Mvogo PSV - TOTO

Het is nog maar de vraag of PSV-doelman Yvon Mvogo zijn doel voor het derde competitiewedstrijd op rij schoon houdt.

Sparta Rotterdam – Heracles Almelo: Kasteelheren pakken eerste zege

Ondanks dat Sparta laatste staat, is er aan zelfvertrouwen geen gebrek. Na een 0-4 achterstand pakten de Rotterdammers alsnog een punt tegen AZ. En vorige week werd het bij ‘buurman’ Feyenoord 1-1. De eerste zege lonkt. Daarvoor lijkt Heracles Almelo het ideale slachtoffer. De Heraclieden wachten na de eerste speeldag nog steeds op een volgende overwinning. Er werd ook nog maar drie keer gescoord, samen met RKC Waalwijk het minst van de Eredivisie. Daarom voorspellen wij een leuke middag voor Sparta.

WEDTIP
Sparta wint zonder tegengoal > 3.80

RKC Waalwijk – Feyenoord: uitploeg wint, maar met moeite

Feyenoord verloor nog geen wedstrijd dit seizoen. Maar dat klinkt rooskleuriger dan de situatie daadwerkelijk is. Vorige week wendde de ploeg van Dick Advocaat ternauwernood een nederlaag af tegen Sparta: 1-1. In de Europa League kwam Feyenoord tegen Dinamo Zagreb niet verder dan 0-0. Een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die deze week vier punten binnenhaalde, is nu niet zomaar een Abc’tje. De kwaliteit van Feyenoord drijft uiteindelijk wel boven, maar dat gebeurt volgens ons pas in het tweede bedrijf.

WEDTIP
Feyenoord scoort meeste goals in tweede helft > 2.04

ADO Den Haag – AZ: eindelijk van die 0 af?!

Vrijwel niemand gaf een stuiver voor de kansen van AZ tegen Napoli. Ga maar na: veel coronabesmettingen, voorsprongen die om de haverklap uit handen worden gegeven en nog geen enkele driepunter. Het ‘wonder’ geschiedde toch; AZ won in Napels met 0-1. Is dat ook de opmaat naar goede prestaties in de Eredivisie? Tegen een ADO Den Haag, dat nog maar één keer punten pakte (in de slotseconde tegen VVV), mogen we dan toch eindelijk wel die eerste Eredivisie-zege verwachten voor AZ. Zelden winnen de Alkmaarders met grote cijfers in het Cars Jeans Stadion. Dat zien wij ook dit keer niet gebeuren.

WEDTIP
AZ wint met 0-1 > 8.30

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?