Voordat nummer één Ajax en nummer twee PSV elkaar zondag om 16.45 uur treffen gaan de clubs daarachter proberen dichterbij te komen. Feyenoord, Vitesse en AZ moeten dat allemaal zien te doen in een uitwedstrijd. Benieuwd naar onze voorspellingen? Lees snel verder!

PEC Zwolle – AZ: maakt Koopmeiners weer de eerste?

Na een seizoenstart met alleen maar gelijke spelen heeft AZ zich nu voorzichtig gemeld bij de bovenste ploegen van de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax is zeven punten. Maar in een maand met veel toppers zou die achterstand snel kunnen slinken. Eerst wacht voor AZ de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. De Alkmaarders zijn daar al vier duels op rij ongeslagen. En wij voorspellen dat die reeks verlengd wordt. PEC draait namelijk een matig seizoen, met slechts drie zeges. Onze wedtip gaat over een man in vorm bij AZ. Teun Koopmeiners scoorde maar liefst acht keer in de laatste zes duels. En telkens was dat de eerste AZ-goal in de wedstrijd. Check die quotering!

Koopmeiners scoort eerste goal AZ > 5.50

Heracles Almelo – Vitesse: derde zege op rij voor thuisploeg

Vitesse heeft het even niet meer. De Arnhemmers ontpopten zich in de eerste maanden van dit seizoen zelfs tot titelkandidaat, maar er is wat klad in de prestaties gekomen; van de laatste vier wedstrijden won Vitesse er één. Bij de tegenstander van zaterdag, Heracles Almelo, is juist het omgekeerde aan de hand. De formatie van trainer Frank Wormuth heeft twee duels op rij gewonnen, en daarmee voorlopig afstand gedaan van de degradatieplekken. Onze voorspelling is dat de Heraclieden die lijn doortrekken. Wederom een prima quotering, hoor!

Heracles Almelo wint > 3.45

Sparta Rotterdam – Feyenoord: is Linssen ‘los’?

In de zoektocht naar een scorende spits kwam Feyenoord deze week uit bij de Argentijn Lucas Pratto. Maar hadden de Rotterdammers niet al iemand in huis die naast Steven Berghuis voor goals kan zorgen? Na de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen zou je zeggen van wel. De 3-0 overwinning kwam volledig op het conto van Bryan Linssen, die in de tweede helft een loepzuivere hattrick produceerde. Een incident of mogen we meer van hem verwachten? Wij denken dat Linssen in de derby tegen Sparta in ieder geval weer een goaltje meepikt. En o ja, Feyenoord wint.

Bryan Linssen scoort en wint > 3.80

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?