PSV en Ajax treffen in de zestiende finale van de Europa League met respectievelijk Olympiakos Piraeus en Lille niet de eenvoudigste opponenten. Sterker nog, beide clubs voeren de ranglijst aan in eigen land. Waar zijn PSV en Ajax toe in staat in de uitwedstrijden?

Olympiakos Piraeus – PSV
Zestiende finale Europa League
18 februari 2021
18.55 uur, Georgios Karaiskákisstadion, Piraeus (Gri)

Je bulkt al niet van het zelfvertrouwen, en dan moet je ook nog eens op bezoek bij de koploper van de Griekse competitie. PSV gaat een lastige kluif krijgen aan Olympiakos. De 45-voudig landskampioen is dit seizoen met name in eigen land zo goed als onverslaanbaar. Tot afgelopen weekend leed Olympiakos geen enkele nederlaag. Zaterdag verloor de ploeg van Pedro Martins voor het eerst, van eeuwige rivaal Panathinaikos. Desondanks zien wij Olympiakos wel als favoriet tegen PSV, dat tegen ADO Den Haag (2-2) weer een gevoelige tik kreeg. Naast een zege voor de thuisploeg voorspellen wij ook dat spits Youssef El Arabi weer eens trefzeker is. Want dat was hij dit seizoen al achttien keer (alle competities).

WEDTIP
El Arabi scoort en wint > 3.00

Lille – Ajax
Zestiende finale Europa League
18 februari 2021
21.00 uur, Stade Pierre-Mauroy, Lille (Fra)

Normaal gesproken staat Paris Saint-Germain rond deze tijd bovenaan in de Franse Ligue 1. Nu is het Lille dat de dans leidt. Slechts twee nederlagen hoefde de club van oud-Ajacied Sven Botman te incasseren. Mede dankzij diezelfde Botman staat het verdedigend als een huis bij Lille. De drievoudig Frans kampioen heeft al meer dan 600 minuten geen tegentreffer gekregen in de competitie. En dan mag uitgerekend de spits van Ajax, Sébastien Haller, niet meedoen. De Amsterdammers lijken de schade vooral te moeten beperken in Lille, om het volgende week in eigen huis af te maken. Wij voorspellen een kleine overwinning voor Lille.

WEDTIP
Lille wint met 1-0 > 8.05

Waar kun je Olympiakos – PSV en Lille – Ajax op tv zien?

Olympiakos – PSV is om 18.55 uur live te zien op RTL 7 en ESPN 2. De voorbeschouwing op RTL 7 begint om 18.00 uur. De wedstrijd Lille – Ajax is om 21.00 uur live te zien op RTL 7 en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots