Het is deze week tijd voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker! Op dinsdag strijden Excelsior en Vitesse om een plekje bij de laatste vier. Kan de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie stunten tegen de nummer drie van de Eredivisie?

Op papier mag Excelsior natuurlijk geen probleem vormen voor Vitesse. Maar het bekertoernooi staat altijd bol van de verrassingen. Daarnaast is de vorm bij de Arnhemmers ver te zoeken. De formatie van Thomas Letsch ontpopte zich gedurende het seizoen tot serieuze titelkandidaat, maar is voorlopig afgehaakt in die strijd. Vitesse wist de laatste drie Eredivisiewedstrijden niet te winnen, waardoor de achterstand op koploper Ajax nu acht punten bedraagt. Wij denken niet dat Vitesse de vorm tegen Excelsior weer weet te vinden. Daarom de volgende wedtip.

Excelsior wint (na 90 minuten) > 3.60

Waar er bij Vitesse klad in de prestaties is gekomen, daar gaat het Excelsior juist voor de wind. Aan het begin van 2021 stonden de Kralingers nog vijftiende. Dankzij vier duels op rij zonder nederlaag (drie keer winst, één gelijkspel) is Excelsior opgeklommen naar plek tien in de Keuken Kampioen Divisie. Opvallend aan met name de laatste twee overwinningen is dat die pas ver in de tweede helft tot stand kwamen. Onze voorspelling is dat dat wederom gebeurt. Dan is deze wedtip erg interessant om op in te zetten!

Meeste Excelsior-goals in tweede helft > 2.40

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots