Voor de derde wedstrijd in de Champions League reist Ajax dinsdag af naar het Deense Herning voor de confrontatie met FC Midtjylland. Een cruciaal duel voor de Amsterdammers, die daags voor de wedstrijd getroffen werden door een corona uitbraak. TOTO Extra zet drie interessante wedtips voor je op een rijtje!

Zonder onder anderen André Onana, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic stapten de Ajacieden maandag in het vliegtuig naar Midden Jutland. De vier basiskrachten leverden met nog eens zeven andere spelers van (Jong) Ajax een positieve coronatest af. Of Onana, Tadic en Gravenberch daadwerkelijk ontbreken is nog maar de vraag. Het drietal vloog ‘s avonds alsnog naar Denemarken en lijken toch te mogen gaan spelen. Maar ook zonder genoemde spelers herbergt de weliswaar krappe selectie van Erik ten Hag voldoende kwaliteit om FC Midtjylland te verslaan. En met alleen al een overwinning van Ajax kun je jouw inleg al bijna verdubbelen!

WEDTIP
Ajax wint > 1.94

Door de coronagevallen is het nog meer dan anders gissen naar de opstelling van Ten Hag. Maar zelfs mét afwezigen door het coronavirus heeft Ajax met spelers als David Neres, Antony, Quincy Promes en Lassina Traoré voorin een stortvloed aan creativiteit en scorend vermogen. FC Midtjylland zal de ruimtes zeer klein proberen te houden en het is aan deze spelers zich een weg te banen door de hechte Deense defensie. En dat zou ook een gemankeerde voorhoede van Ajax meerdere keren per helft moeten lukken. Tel daarbij de honger naar doelpunten van de Ajacieden van de laatste weken op – zelfs in een slechte wedstrijd tegen Fortuna scoorde Ajax vijf keer – en een doelpunt van Ajax in beide helften is een logische gedachte.

WEDTIP
Ajax scoort in beide helften > 2.70

Maar waar Ajax voorin ontketend lijkt, moet het aan de andere kant behoorlijk vaak een tegentreffer toestaan. En daar gaat onze derde wedtip over. Pas drie keer hield Ajax dit seizoen de nul in een officiële wedstrijd, waaronder in die wedstrijd die geen wedstrijd was tegen VVV. Zelfs tegen hekkensluiter Fortuna Sittard incasseerde Onana twee treffers. Verdedigend staat het bij Ajax dus lang niet altijd goed. Het zal met genoegen ook bij FC Midtjylland zijn geconstateerd. De debutant scoorde nog niet in de Champions League. Wij verwachten dat de Deense kampioen daar tegen Ajax verandering in gaat brengen. En als we dat combineren met onze eerste wedtip, staat daar een mooie quotering tegenover!

WEDTIP
Ajax wint en beide teams scoren > 3.40

BONUS WEDTIP
Ajax wint met 1-3 > 13.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?