Ajax heeft verreweg het beste doelsaldo van de Eredivisie (+42), maar steekt nog niet met kop en schouders boven de rest uit. De koploper wist al twee duels op rij niet te winnen. De laatste nederlaag van begin december leed het tegen de opponent van donderdagavond, FC Twente. Kunnen de Tukkers dat kunstje herhalen?

Bijna traditiegetrouw heeft Ajax het lastig rondom de jaarwisseling. Dat is nu niet anders. Zoals gezegd begon december met een 1-2 nederlaag bij FC Twente. Daarna volgden er weliswaar overwinningen op PEC Zwolle en ADO Den Haag, maar was het spel niet altijd om over naar huis te schrijven. Voor de mini-winterstop lukte het Ajax niet om te winnen bij laagvlieger Willem II (1-1) en afgelopen weekend kwam de formatie van Erik ten Hag goed weg met 2-2 tegen PSV na een 0-2 achterstand. Opvallend is dat Ajax is de laatste drie duels vijf goals tegen kreeg. In de twaalf wedstrijden daarvoor waren dat er zeven. Wordt het weer een gelijkspel met tegengoal(s)?

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 6.00

Wie Twente goed heeft gevolgd, is misschien verbaasd over deze wedtip. Want de Tukkers zijn niet bepaald op dreef in de Grolsch Veste. De ploeg van Ron Jans verloor de laatste drie wedstrijden in eigen huis. Waarom onze voorspelling dan toch is dat Twente gelijkspeelt? Omdat het van topclubs Ajax (winst) PSV en Feyenoord (remise) juist niet verloor. Tegen die laatste twee werd het 1-1. Een uitslag die tegen Ajax ook zomaar eens op het scorebord kan verschijnen.

WEDTIP
Uitslag 1-1 > 10.50

Iemand die erop gebrand is tegen zijn eigenlijke werkgever Ajax te scoren, is Danilo. Hij is door de Amsterdammers bij Twente gestald, en doet het met elf doelpunten uitstekend. De Braziliaan had gehoopt volgend seizoen een nieuwe kans te krijgen bij Ajax. Door de komst van S├ębastien Haller is dat misschien wel ijdele hoop geworden. Danilo wil ongetwijfeld het ‘ongelijk’ van zijn werkgever bewijzen.

WEDTIP
Danilo scoort > 2.75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?