Het inhaalduel tussen FC Utrecht en AZ vormt het sluitstuk van de Eredivisie in 2020. Een strijd tussen twee clubs die dit seizoen graag een aanval wilden doen op de top. Utrecht is daar ver van verwijderd, AZ vindt bij een zege aansluiting bij de bovenste ploegen.

Ongelooflijk, maar waar. FC Utrecht boekte dinsdag pas de derde overwinning van het seizoen. Een tiende plek met zestien punten; dat is niet waar je de Domstedelingen verwacht. Er zijn legio redenen waarom het niet loopt. Wat hoe dan ook niet meehelpt, is het plotselinge tussentijdse vertrek van trainer John van den Brom. Onder zijn opvolger René Hake zijn de cijfers: één keer winst, vier gelijke spelen en twee nederlagen.  Er wordt ook nog eens bitter weinig gescoord. Utrecht vond pas zestien keer het net. Ter illustratie, dat is slechts één doelpunt meer dan hekkensluiter FC Emmen. Onze voorspelling is daarom dat de thuisploeg tegen AZ maximaal één goal maakt.

Aantal goals FC Utrecht Under 1,5 > 1.70

Scoren, dat is iets waar AZ geen problemen mee heeft. In de laatste drie Eredivisiewedstrijden was de formatie uit Alkmaar goed voor elf goals. Die vele doelpunten leiden natuurlijk tot overwinningen. Het team van Pascal Jansen is aardig op dreef. Van de laatste acht keer dat AZ in actie kwam in de competitie hield het er zeven maal drie punten aan over. Als er ook van Utrecht wordt gewonnen, komt AZ op 29 punten. Daarmee zou het op gelijke hoogte komen met Feyenoord en Vitesse. Koploper Ajax (vijf punten verschil) komt dan zelfs weer in het vizier. Kortom, er is de Alkmaarders veel aan gelegen Utrecht te verslaan. Iets wat volgens ons ook gebeurt, mét de nodige goals.

AZ wint en er wordt meer dan 3,5 gescoord > 5.05

Voor de laatste wedtip richten we ons op AZ-speler Jesper Karlsson. Sinds zijn entree begin oktober maakte de Zweed al de nodige indruk. Hij begon sindsdien in alle wedstrijden aan de aftrap en heeft dat vertrouwen zelden beschaamd. Karlsson gaf vijf assists en maakte evenveel goals. Deze week was de buitenspeler tegen Willem II en Vitesse trefzeker. Trekt Karlsson die lijn door in Utrecht?

Jesper Karlsson scoort > 2.51

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?