De volgende in de reeks Eredivisietoppers in januari is Feyenoord – AZ. En voor beide teams een belangrijke, want de verliezer haakt voorlopig wel af in de titelstrijd. Onze voorspellingen en wedtips voor dit duel lees je hier!

De belangen zijn dus zondag groot in de Kuip. Feyenoord oogstte in de Klassieker tegen Ajax vorige week lof, maar verloor wel. De achterstand op de koploper is daardoor zes punten. AZ volgt op zeven punten van Ajax. Wie zondag verliest, kan de titelaspiraties in ieder geval tijdelijk opbergen. Hoewel beide ploegen dus moeten winnen, zal de angst te verliezen groot zijn. Wij zetten daarom in op een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.50

Maar een 0-0, daar geloven we niet zo in. Er gaat gescoord worden. Waarom we zo zeker zijn? In de Kuip werd het nog nooit 0-0 tussen Feyenoord en AZ. En in Alkmaar gebeurde dat voor het laatst in 2009. Voor een doelpunt aan Rotterdamse kant kijken we naar Luis Sinisterra. De Colombiaan keerde in december terug na tien maanden blessureleed en komt steeds beter in vorm. Bij zijn rentree in de Kuip twee weken geleden tegen PEC Zwolle werd Sinisterra matchwinner en ook in de bekerwedstrijd tegen Hercacles was de aanvaller trefzeker. Tegen AZ weer? Daar staat een mooie quotering tegenover!

WEDTIP
Luis Sinisterra scoort een doelpunt in de wedstrijd > 3.95

En omdat we dus denken dat het een gelijkspel wordt, kijken we voor de laatste wedtip naar een doelpuntenmaker aan Alkmaarse zijde. En dan komen we al snel terecht bij Teun Koopmeiners. De aanvoerder van AZ scoorde dit seizoen al elf keer en staat daarmee gedeeld tweede in het topscorersklassement. Niet slecht, voor een verdedigende middenvelder. Koopmeiners kampt met een gebroken pols, maar speelde tegen Ajax wel gewoon de volle negentig minuten en zal tegen Feyenoord naar verwachting gewoon spelen. Krijgt AZ een penalty of een vrije trap op een gevaarlijke plek, dan staat de Koopmeiners achter de bal. Schiet hij raak, levert je dat bijna vier keer je inleg op!

WEDTIP
Teun Koopmeiners scoort een doelpunt in de wedstrijd > 3.75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Wat vind jij van deze wedtips?