Vier dagen voor de Klassieker tegen Ajax wacht Feyenoord eerst nog het thuisduel met PEC Zwolle. Het zal onbewust als ‘tussendoortje’ voelen voor de Rotterdammers. Weet Feyenoord de focus op deze wedstrijd te krijgen, of zijn de gedachten al bij het duel in Amsterdam?

Dick Advocaat zal er ongetwijfeld alles aan doen zijn selectie te overtuigen van het belang van de wedstrijd van vanavond. Wil Feyenoord in de titelrace blijven, dan is de wedstrijd tegen PEC Zwolle net zo belangrijk als de Klassieker. Afgelopen zondag boekten de Rotterdammers een regelmatige zege bij Sparta en Advocaat zal tekenen voor soortgelijke uitslag tegen PEC. Lukt dat, dan levert dat jou ruim drie keer je inleg op!

WEDTIP
Feyenoord wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 3.30

Tegen Sparta maakte Lucas Pratto zijn debuut voor Feyenoord. De Argentijnse spits kreeg van Advocaat direct een basisplaats. Scoren deed Pratto niet, maar met een schuiver tegen de paal was de van River Plate overgekomen aanvaller behoorlijk dichtbij. Tegen PEC Zwolle zal Pratto naar verwachting opnieuw in de startopstelling staan. De nieuweling zal gebrand zijn op een treffer bij zijn eerste optreden in de Kuip. Tegenover een doelpunt van Pratto staat een mooie odd van bijna 2.50.

WEDTIP
Lucas Pratto scoort een doelpunt in de wedstrijd > 2.46

Tegen Sparta opende Lutsharel Geertruida na elf minuten de score voor Feyenoord. Het was pas het derde doelpunt voor de Rotterdammers in de eerste helft in de afgelopen twaalf wedstrijden in alle competities. Een enorm verschil met de dertien treffers die het na rust wist te scoren in die reeks. Zeges van Feyenoord krijgen dus vooral in de tweede helft gestalte. Wij denken dat dit ook tegen PEC Zwolle het geval gaat zijn en tippen daarom twee treffers van de Rotterdammers na de hervatting.

WEDTIP
2e helft Feyenoord aantal doelpunten +1.5 > 2.80

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?