Als PSV koploper Ajax enigszins in zicht wil houden, moeten alle wedstrijden vanaf nu gewonnen worden. Om te beginnen het uitduel met Fortuna Sittard, waar keepersproblemen deze week de nodige onrust veroorzaakte. Check snel onze voorspellingen en wedtips.

Fortuna Sittard – PSV
Eredivisie
7 maart 2021
14.30 uur, Fortuna Sittard Stadion

Wat was de aanleiding voor de onrust bij Fortuna Sittard? Vanwege een gebrek aan keepers trokken de Limburgers de al gestopte Piet Velthuizen aan. Dat gebeurde niet op voorspraak van keeperstrainer Sieb Dijkstra, maar van hoofdtrainer Sjors Ultee. De oefenmeester achtte het verantwoord Velthuizen vorig weekend tegen FC Groningen al direct in de basis te laten starten. Dijkstra dacht daar anders over. De doelman moest uiteindelijk na twintig minuten geblesseerd het veld verlaten. De onenigheid liep zo hoog op dat Ultee zijn keeperstrainer ‘ontsloeg’. Dijkstra werd uiteindelijk teruggezet naar de jeugdopleiding. Voor zo’n incident kan de selectie zich natuurlijk niet afsluiten. Daarom verwachten wij tegen PSV weinig wonderen van Fortuna.

WEDTIP
PSV wint met 0-1, 0-2 of 0-3 > 3.50

De man in vorm bij PSV is Eran Zahavi. De Israëliër bewijst sinds de winterstop vrijwel constant zijn waarde voor de Eindhovenaren. De afgelopen weken was Zahavi ook aardig op schot. De spits scoorde vijf keer in zijn laatste vier optredens (alle competities). Maakt Zahavi tegen Fortuna het laatste doelpunt? Dan levert dat bijna vijf keer je inleg op!

WEDTIP
Zahavi maakt laatste doelpunt > 4.80

Sinds Fortuna in 2018 zijn rentree in de Eredivisie maakte, kwam het vier keer in actie tegen PSV. En dat waren geen succesverhalen voor de Limburgers. Het doelsaldo spreekt boekdelen. PSV maakte in die duels veertien treffers. Fortuna trof slechts één maal doel. Wij durven dus wel te voorspellen dat de teller voor de thuisploeg zondagmiddag wederom op nul blijft staan.

WEDTIP
PSV wint en beide teams scoren niet > 2.70

Waar kun je Fortuna Sittard – PSV zien op tv?

Fortuna Sittard – PSV is zondag vanaf 14.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots