Dood en begraven, zo leek Heerenveen na 65 minuten spelen in de kwartfinale tegen Feyenoord. Maar woensdag speelt het toch echt de halve finale tegen Ajax. Kunnen de Friezen nog een keer stunten, of plaatst Ajax zich voor de tweede keer in drie jaar voor de finale?

SC Heerenveen – Ajax
Halve finale TOTO KNVB Beker
3 maart 2021
21.00 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

De Friezen zijn bezig aan een kleurloos seizoen. In de competitie is Heerenveen niet meer dan een grijze middenmoter. En van de laatste vijftien competitiewedstrijden won het er maar twee. Maar in de vorige ronde bleek maar weer dat in bekervoetbal niets onmogelijk is. Voor Heerenveen is dit dé kans om van een verloren seizoen een topseizoen te maken, voor Ajax zal de wedstrijd tussen alle topduels kunnen voelen als een tussendoortje. Het zijn in ieder geval de ingrediënten voor een stunt!

WEDTIP
Dubbele kans Heerenveen wint of gelijkspel > 2.90

Maar als we naar de cijfers kijken, dan is Heerenveen kansloos. Niet alleen is Ajax nog ongeslagen in 2021, de Amsterdammers verloren in 2008 voor het laatst in het Abe Lenstra Stadion. De laatste zes edities won Ajax, met de veelzeggende doelcijfers 18 voor en 2 tegen. Voor onze tweede wedtip kijken we daarom naar doelpunten uit Amsterdamse hoek. Scoort Ajax net als Feyenoord in de vorige ronde drie keer op bezoek bij Heerenveen, dan verdubbel je jouw inleg!

WEDTIP
Aantal doelpunten Ajax +2.5 > 2.01

SC Heerenveen – Ajax is natuurlijk ook het weerzien van Siem de Jong en Lasse Schöne met hun oude club. Vooral voor de Deen zal het een bijzonder duel zijn. Na zijn vertrek bij Genua in de winterstop trainde hij nog enige tijd mee bij Ajax. Schöne zal zondag ongetwijfeld hebben gezien hoe Eran Zahavi een directe vrije trap binnen schoot tegen Ajax, waarbij doelman Maarten Stekelenburg niet helemaal vrijuit ging. Krijgt Heerenveen een vrije trap rond het strafschopgebied, dan zal de oud-Ajacied zijn kans schoon zien!

WEDTIP
Lasse Schöne scoort van buiten de 16 > 10.00

Waar kun je SC Heerenveen – Ajax zien op tv?

SC Heerenveen – Ajax is vanaf 21.00 uur te zien op Fox (open net) en ESPN. De voorbeschouwing begint op beide zenders om 20.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots