Op voorhand is Juventus – Barcelona een Champions League-ontmoeting om je vingers bij af te likken. Bij beide teams ontbreekt echter de vorm. Bovendien wordt het waarschijnlijk geen clash tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, vanwege de coronabesmetting van de Portugees. Maar met onze wedtips wordt Juve – Barca sowieso wél interessant!

Juventus dat vijfde staat in de Serie A; het doet wat onwennig aan. De matige prestaties zijn wel te verklaren. Coronabesmettingen (Ronaldo), blessures (Matthijs de Ligt en Giorgio Chiellini). Vooral het gemis van de verdedigers laat zich voelen. Juventus kwam in de laatste drie competitieduels telkens op achterstand. Daardoor bleek winnen een brug te ver (drie keer werd het gelijk). Wij denken daarom dat de Italianen woensdag weer in de achtervolging moeten.

WEDTIP
Barcelona op voorsprong na 60 minuten > 2.80

Waar winnen in de Serie A lastig blijkt voor Juventus, zegevierde het wel in de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Een op papier lastige uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev werd met 0-2 gewonnen door de ploeg van Andrea Pirlo. Bij afwezigheid van Ronaldo stond Álvaro Morata op. De Spanjaard nam beide doelpunten voor zijn rekening. Kan de huurling van Atlético Madrid ook tegen Barcelona het net vinden?

WEDTIP
Morata scoort in de wedstrijd > 3.00

Ook Barcelona draait niet echt lekker in de competitie. De 1-3 nederlaag in El Clásico tegen Real Madrid was al de derde wedstrijd op rij die geen drie punten opleverde. Dat kan niet los worden gezien van de vorm van Messi. In La Liga scoorde de superster nog maar één keer. Wie moet er dan voor de goals zorgen? De 17-jarige Ansu Fati lijkt daar op dit moment de aangewezen speler voor. Hij maakte in de competitie al vier treffers, en tikte er in de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen Ferenváros ook eentje binnen.

WEDTIP
Ansu Fati scoort eerste doelpunt > 6.55

Alles overwegend, verwachten wij een geen hoogstaand duel tussen Juventus en Barcelona. Omdat de vorm bij beide clubs ontbreekt om van een tegenstander van dergelijk formaat te winnen, is een gelijkspel een logisch uitkomst.

WEDTIP
Gelijkspel > 3.45

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?