Federico Chiesa bewees Juventus in de heenwedstrijd tegen FC Porto een uitstekende dienst door tien minuten voor tijd het zo belangrijke uitdoelpunt te scoren. Maar voor de return zijn de ogen toch vooral weer gericht op Cristiano Ronaldo!

Juventus – FC Porto
Champions League
9 maart 2021
21.00 uur, Allianz Stadium, Turijn (Ita)

Ronaldo werd in de zomer van 2018 aangetrokken door Juventus met als grote doel het winnen van de belangrijkste Europese beker. Mr. Champions League had die beker net met Real Madrid voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in vijf jaar tijd gewonnen. Maar in de twee seizoenen met de Portugese superster werd Juventus twee keer snel uitgeschakeld, door Ajax in 2019 en vorig jaar door Olympique Lyon. Tegen de Franse ploeg scoorde Ronaldo in de return weliswaar twee keer, maar dat was niet genoeg om uitschakeling te voorkomen. Scoort de spits ook nu weer twee keer? Het levert je ruim vier keer je inleg op!

WEDTIP
Cristiano Ronaldo scoort twee keer of meer > 4.20

Maar gaan die doelpunten dit keer genoeg zijn voor Juventus? De ploeg van trainer Andrea Pirlo gaat – waarschijnlijk – voor het eerst sinds 2012 geen kampioen worden in de Serie A en alle hoop is dus gevestigd op de Champions League. Het zal de nodige druk met zich meebrengen. En dan moet Pirlo het ook nog stellen zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt. Op de 2-1 overwinning van FC Porto in de heenwedstrijd viel niet veel af te dingen. De Portugezen zullen dus met vertrouwen aan de aftrap verschijnen in het Allianz Stadium. Nee, wij verwachten niet dat Juventus zich wel eventjes makkelijk gaat plaatsen. We denken zelfs aan een verlenging, en dus aan een 2-1 eindstand!

WEDTIP
Correct score 2-1 > 7.35

Waar kun je Juventus – FC Porto zien op tv?

Juventus – FC Porto is dinsdag 9 maart vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en op ZIGGO Sport Voetbal. De voorbeschouwing op SBS6 begint om 20.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots