Geen idee wat je met je vrije tijd aan moet rondom Kerst? Niet getreurd, traditiegetrouw wordt er tijdens de feestdagen volop gevoetbald in Engeland. Op Boxing Day zelfs een echte topper met Leicester City – Manchester United. Wat zijn onze voorspellingen en wedtips? Lees snel verder!

Het is dit seizoen ongekend spannend in de top van de Premier League. De nummers twee tot en met tien staan binnen zes punten van elkaar. Alleen koploper Liverpool heeft een gaatje geslagen van vier punten. Die voorsprong heeft het op Leicester City. The Foxes hopen de stunt van 2016 te herhalen: landskampioen worden. Wil de formatie van Brendan Rodgers een serieuze gooi doen naar de titel, dan moet de wisselvalligheid er wel uit. Leicester wint van topploegen als Manchester City en Tottenham Hotspur, maar gaat ook de boot in tegen een laagvlieger als Fulham. Het is altijd alles of niets, want Leicester speelde nog geen enkele keer gelijk. Ook opvallend: van de zeven thuiswedstrijden gingen er vier verloren. Daarom durven wij deze voorspelling wel aan.

Manchester United wint > 2.26

Niet alleen vanwege het slechte ‘home-record’ van Leicester denken wij dat Manchester United gaat winnen. Kijken we naar de onderlinge balans, dan zijn The Red Devils duidelijk in het voordeel. The Foxes wonnen deze eeuw slechts één keer in negentien pogingen. United is daarnaast bezig aan een sterke fase. Al zeven duels op rij hoefde het team van Ole Gunnar Solskjær geen nederlaag te incasseren (zes keer winst). De club uit Manchester is opgeklommen naar een derde plek met 26 punten. Dat zijn er vijf minder dan koploper Liverpool, maar wel met nog een wedstrijd tegoed. Wat opvalt aan die zes zeges, dat gebeurde op één na met minimaal drie goals. Slaagt United daar weer in?

Manchester United wint en Over 2,5 goal > 3.05

Nog een opvallend feitje: op één na gingen alle overwinningen die United dit seizoen boekte in de Premier League gepaard met in ieder geval één tegendoelpunt. Bij Leicester loopt natuurlijk iemand rond die wel weet hoe je moet scoren. Jamie Vardy heeft in dertien optredens elf keer het net gevonden. Als jij inzet op weer een goal van de 33-jarige spits, dan verdubbel jij je inleg!

Jamie Vardy scoort > 2.08

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?