Ajax kan dinsdag tegen Liverpool vrijuit voetballen. Een nederlaag op Anfield Road heeft namelijk nauwelijks gevolgen voor de kansen van de Amsterdammers op de achtste finales. En zonder druk is Ajax zeker kansrijk tegen de Engelse kampioen!

Voor Ajax is de situatie met nog twee wedstrijden te gaan helder. Bij winst in de laatste wedstrijd tegen Atalanta plaatst het zich sowieso voor de achtste finales. Ongeacht het resultaat tegen Liverpool. Bij winst op Anfield bestaat er een kleine kans dat Ajax zelfs aan een gelijkspel tegen Atalanta genoeg heeft. Dan moeten de Italianen wel op eigen veld punten verspelen tegen FC Midtjylland. Bij een overwinning op Liverpool heeft Ajax ook de beste papieren voor groepswinst. Maar bij verlies hebben de Amsterdammers het bereiken van de achtste finales dus nog altijd zelf in de hand. Dan volstaat een overwinning op Atalanta.

Blessuregolf Liverpool

En dus reist de ploeg van trainer Erik ten Hag zonder druk af naar Engeland. En dat doet het met een fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus ontbreekt. Hoe anders is dat bij Liverpool. Trainer Jürgen Klopp mist maar liefst acht spelers, waaronder natuurlijk onze landgenoot Virgil van Dijk. Een ware blessuregolf dus. Ajax zal toch al met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De vorige zestien uitwedstrijden in de Champions League, inclusief voorrondes, bleef Ajax ongeslagen. Onze eerste wedtip is dan ook dat de Amsterdammers dinsdag niet verliezen.

Wedtip
Dubbele kans Ajax wint of gelijkspel > 2.12

Klaassen onmisbaar bij Ajax

De laatste keer dat Ajax een uitwedstrijd verloor in de Champions League, was in augustus 2016. Bij FK Rostov werd toen met 4-1 verloren. Het enige Amsterdamse doelpunt die wedstrijd kwam op naam van Davy Klaassen. De toenmalige aanvoerder stond nog aan de vooravond van zijn buitenlandse avonturen bij Everton en Werder Bremen. Inmiddels is Klaassen terug op het oude nest en is hij in korte tijd onmisbaar geworden op het middenveld. Met de openingstreffer en de assist bij de 0-2 nam de middenvelder zijn ploeg tegen FC Emmen bij de hand. Een doelpunt op Anfield Road van Klaassen levert je ruim vijf keer je inleg op!

Wedtip
Davy Klaassen scoort een doelpunt > 5.40

Neres weer helemaal de oude

Maar de echte man in vorm bij Ajax, dat is toch wel David Neres. De Braziliaanse buitenspeler raakte ruim een jaar geleden in de knotsgekke wedstrijd op Stamford Bridge tegen Chelsea geblesseerd. Een op het oog redelijk onschuldige knieblessure hield Neres uiteindelijk negen maanden in de lappenmand. Na een voorzichtige rentree in de zomer is de aanvaller weer helemaal de oude. Tegen Heracles Almelo scoorde Neres voor het eerst sinds meer dan een jaar en drie dagen later tegen FC Midtjylland deed hij dat opnieuw. Beide keren met een afstandsschot. Lukt hem dat tegen Liverpool weer? Daar staat een prachtige quotering tegenover!

Wedtip
David Neres scoort van buiten de 16 meter > 8.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?