Niet regerend kampioen Liverpool voert op dit moment de ranglijst aan in de Premier League. Het is de kampioen van 2016, Leicester City. The Reds staan derde op slechts één punt van The Foxes, dus we mogen spreken van een echte topper. Wordt het voor jou ook een topdag?

Zo’n geoliede machine zoals Liverpool vorig seizoen was – voordat het op 25 juni de titel pakte werd er maar één keer verloren – is het deze jaargang nog niet. De formatie van Jürgen Klopp begon nog met drie zeges op rij. Toen kwam daar de historische 7-2 (!) nederlaag tegen Aston Villa. Dat er daarna een interlandperiode volgde, vond niemand bij Liverpool erg. Echt overtuigen deed de titelhouder sindsdien nog niet. Er waren magere zeges op Sheffield United en West Ham United en tegen Everton en Manchester City speelde het gelijk. Verzachtende omstandigheid is dat Klopp door blessures vrijwel nooit zijn beste elf kon opstellen. Met name achterin heeft hij problemen. Liverpool incasseerde in de Premier League slechts één keer geen tegentreffer.

WEDTIP
Beide teams scoren en géén gelijkspel > 2.25

Ja, je hebt het goed gezien in onze eerste wedtip: wij verwachten een winnaar. Wie gaat dat dan worden? Kijken we naar het verleden van deze confrontatie, dan heeft Liverpool verreweg de overhand. Van de 46 eerdere edities van dit duel in de competitie wonnen The Reds 24 keer tegenover elf overwinningen voor Leicester. De laatste keer dat The Foxes op Anfield wonnen, was alweer twintig jaar geleden. Zelfs in het kampioensjaar lukte het niet voor Leicester. Op basis hiervan gaan wij voor wederom een driepunter voor de thuisploeg. Maar die zege komt net als tegen Sheffield en West Ham pas laat tot stand.

WEDTIP
Liverpool op voorsprong na exact 60 minuten > 2.10

Ondanks dat Liverpool wint, zien wij Leicester nog wel een keer scoren. Laat de koploper nou net de topschutter van afgelopen seizoen én de (gedeeld) topscorer van dit lopende seizoen in huis hebben: Jamie Vardy. De 33-jarige spits heeft er alweer acht inliggen. Hij trof in de laatste drie competitieduels van Leicester doel. Trekt Vardy die lijn door?

WEDTIP
Vardy scoort > 2.19

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?