Het zijn de succesvolste clubs in de Engelse voetbalhistorie en ze nemen op dit moment ook de eerste twee plekken in de Premier League in. Manchester United (eerste) is drie punten los van nummer twee Liverpool. Gaan The Reds op Anfield het puntenaantal weer gelijk trekken of lopen The Red Devils uit in de altijd beladen North West Derby?

Wie wordt dit seizoen kampioen van de Premier League? Het kan werkelijk nog alle kanten op. Het verschil tussen koploper Manchester United en nummer tien West Ham United is maar tien punten. En dan zijn er ook nog eens clubs die wat wedstrijden tegoed hebben, zoals Aston Villa en Manchester City. Niemand steekt er met kop en schouders bovenuit. ManU gaat weliswaar aan de leiding, maar overtuigt zelden. Dat geldt ook voor titelverdediger Liverpool. Al drie competitieduels op rij won de formatie van Jürgen Klopp niet (één nederlaag). Ondanks dat United de punten met moeite binnenhaalt, heeft het sinds 1 november niet verloren. Wij zien The Red Devils daarom als favoriet!

WEDTIP
Manchester United wint > 3.55

Dé man van dit seizoen bij Manchester United is natuurlijk Bruno Fernandes. De Portugees was al betrokken bij achttien Premier League-goals, meer dan de helft van de totale productie van de koploper. Elf maal maakte Fernandes het doelpunt zelf, zeven keer gaf de aanvallende middenvelder de assist. Onze voorspelling is dat 23-voudig Portugees international in ieder geval weer een treffer kan beschrijven. Zet je daarop in, dan kun je je inleg bijna keer drie terug verdienen!

WEDTIP
Bruno Fernandes scoort > 2.90

Zoals gezegd heeft Liverpool al drie keer niet gewonnen in de Premier League. Misschien nog wel opvallender is dat landskampioen maar één keer scoorde in die reeks. Het is nou niet dat Liverpool de sterkste tegenstanders trof met West Bromwich Albion, Newcastle United en Southampton. De oorzaak lijkt vooral gezocht te moeten worden in de defensie, waar Joe Gomez en Virgil van Dijk nog altijd ontbreken, en de laatste keer werden vervangen door van origine middenvelders Fabinho en Jordan Henderson. Maar ook het beruchte aanvalstrio Mané-Firmino-Salah heeft het even niet. Daarom de volgende wedtip.

WEDTIP
Liverpool scoort niet > 4.30

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?