Op Nieuwjaarsdag een heerlijk affiche in de Premier League: Manchester United – Aston Villa. ManU heeft zich langzaam ontpopt tot grootste uitdager van Liverpool. Villa is de revelatie van het seizoen met een Nederlander die op dreef is: Anwar El Ghazi. Genoeg redenen om vooruit te blikken met drie wedtips!

Hij was na zijn vertrek bij Ajax in 2017 een beetje van de radar verdwenen. Na anderhalf jaar weinig potten te hebben gebroken bij Lille, verkaste El Ghazi naar het Championship (tweede Engelse niveau) om voor Aston Villa uit te komen. De rechtsbuiten promoveerde met de club uit Birmingham, en wist zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven in de Premier League. Maar nu strijdt Villa bovenin mee. De formatie van Dean Smith staat op een knappe vijfde plek met 26 punten. Dat zijn er zeven minder dan koploper Liverpool, maar The Villans werkten wel twee duels minder af. De opmars heeft de club mede te danken aan de goals van El Ghazi. In de laatste drie duels scoorde hij vier keer. Doet hij ook tegen Manchester United, dan kan dat een leuk bedrag voor je opleveren!

El Ghazi scoort > 3.90

United blijft goed in het spoor van koploper Liverpool. De achterstand is slechts drie punten. De punten werden deze week wel met horten en stoten binnengesleept. Tegen nummer drie Leicester City stond er 2-2 op het scorebord. De overwinning van dinsdag op Wolverhampton Wanderers kwam pas diep in blessuretijd tot stand: 1-0 door een van richting veranderd schot van Marcus Rashford. Tegen een Aston Villa dat in vorm is (al vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag) verwachten wij dat The Red Devils het weer lastig gaan krijgen.

Een gelijkspel > 4.15

Het goede presteren van Villa is, naast de goals van El Ghazi, voor een groot gedeelte de verdienste van de verdediging. De 7-voudig landskampioen kreeg pas veertien goals tegen in even zoveel wedstrijden. De enige club in de Premier League die het wat dat betreft beter doet, is Manchester City. De stadsgenoot van United hoefde nog maar twaalf keer een doelpunt te incasseren. Als Villa het gemiddelde op één tegengoal per duel vasthoudt, en we bovenstaande wedtips combineren, komen we tot de conclusie dat Manchester United – Aston Villa heel goed in 1-1 zou kunnen eindigen. Die uitslag heeft een hele interessante quotering!

Eindstand 1-1 > 7.05

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?