Je leest het goed; de laatste keer dat Manchester United in de Premier League van Wolverhampton Wanderers won, was in maart 2012. In alle competities troffen beide clubs elkaar daarna nog zeven keer. Alleen in de FA Cup van vorig seizoen zegevierde United. Op voorhand dus een interessant duel!

Manchester United is bezig aan een goede reeks in de Premier League. Al acht wedstrijden op rij leed de ploeg van Ole Gunnar Solskjær geen nederlaag. The Red Devils zijn daardoor een serieuze titelkandidaat geworden. United staat vierde, maar het gat naar koploper Liverpool is slechts vijf punten mét een wedstrijd minder gespeeld. Eén aspect loopt nog niet naar behoren. De 20-voudig Engels kampioen kreeg al 23 goals tegen, het meeste van alle clubs uit het linker rijtje. Wij verwachten dus dat Wolverhampton Wanderers in ieder geval één keer het net vindt.

Beide teams scoren > 1.93

Uit bovenstaande wedtip maak je uiteraard op dat United ook gaat scoren. Dat is iets wat de nummer vier van de ranglijst veelvuldig doet; dertig keer. Van alle clubs uit het linker rijtje maakte alleen Liverpool meer goals (37). Gezien ook de vele tegendoelpunten is het niet gek om een voorspelling te doen voor een gelijkspel. Vier van de laatste vijf wedstrijden tussen United en de Wolves eindigden in een remise. Beiden speelden eerder deze week ook gelijk. The Red Devils kwamen niet verder dan 2-2 tegen Leicester City. Wolverhampton Wanderers hield Tottenham Hotspur op 1-1. Vandaar de volgende wedtip:

Een gelijkspel > 4.05

Dat Wolverhampton elfde staat, is niet zo verwonderlijk. De Wolves presteren namelijk nogal wisselvallig. De afgelopen weken waren daarvoor illustratief. Er werd knap gewonnen van Chelsea, waarna een nederlaag volgde tegen het laag geklasseerde Burnley. Zondag werd het 1-1 tegen titelkandidaat Spurs. Wat in die wedstrijden opviel, is dat de ploeg van trainer Nuno pas laat op gang komt. De laatste vier goals vielen allemaal in de tweede helft. Onze voorspelling is dat de Wolves weer trefzeker zijn in het tweede bedrijf.

Helft met meeste goals Wolves: tweede > 3.15

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?