Woensdag niet alleen Champions League, maar ook voetbal op eigen bodem in de TOTO KNVB Beker! De twee afgelaste kwartfinales worden vandaag gespeeld: NEC ‘ontvangt’ VVV en Feyenoord gaat op herhaling bij Heerenveen. Wie voegen zich bij Ajax en Vitesse?

NEC – VVV Venlo: Giakoumakis schiet VVV naar halve finale
Eerstedivisionist NEC kan niet profiteren van het thuisvoordeel. De wedstrijd wordt door de weersomstandigheden van de laatste weken in het stadion van Heracles Almelo gespeeld. Een wedstrijd op neutraal terrein dus, en dan denken wij dat de eredivisionist nog meer in het voordeel is. VVV kan zich voor het eerst sinds 1988 plaatsen voor de halve finales. En met een wedstrijd tegen het kwakkelende Vitesse in het verschiet lonkt voorzichtig zelfs de allereerste finale. Maar dan moet het dus eerst afrekenen met NEC. Met topscorer Giorgis Giakoumakis in de gelederen verwachten wij dat dat gaat lukken.

WEDTIP
Giakoumakis scoort, wint en beide teams scoren > 4.60

SC Heerenveen – Feyenoord: geen beslissing na 90 minuten
De Rotterdammers werden voor de competitie drie weken geleden nog weggespeeld in het Abe Lenstra Stadion. Maar na die 3-0 nederlaag tegen Heerenveen rechtte Feyenoord zijn rug. PSV werd met 3-1 verslagen en afgelopen weekend wonnen de mannen van Dick Advocaat met 5-0 van Willem II. De trainer zal in aanloop naar de wedstrijd van woensdag ongetwijfeld een beroep doen op de revanchegevoelens van zijn spelers. Bij Heerenveen zullen ze door de zege eind januari het duel uiteraard met vertrouwen tegemoet zien. Feyenoord is uiteraard de favoriet, maar wij vinden het typisch zo’n wedstrijd die pas na verlenging beslist wordt. Een gelijkspel dus!

WEDTIP
Een gelijkspel > 4.05

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots