De eerste interland onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer is een oefenwedstrijd tegen Mexico. Dit duel geldt als opmaat naar de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (zondag) en Italië (woensdag). Dat De Boer met een zege begint, wordt volgens TOTO nog een lastig karwei.

Mexico verliest zelden

Na een zeer matig 2018, waarin Mexico maar liefst negen wedstrijden verloor, heeft het zich afgelopen jaar weer opgericht. Van de zeventien interlands in 2019 verloor Mexico er slechts één, tegen Argentinië. Met de 3-0 zege op Guatemala van 30 september dit jaar heeft El Tricolor al zes duels op rij gewonnen. Kanttekening daarbij is wel dat de tegenstanders niet altijd van groot statuur waren, zoals Bermuda en Trinidad en Tobago. Toch geeft het wel aan dat het met de vorm van de nummer elf van de FIFA-ranking wel goed zit.

WEDTIP
Mexico scoort één keer > 2.44

Wisselvalligheid Oranje

Hoe zit het met de vorm van Oranje? Na de corona-break won Nederland met 1-0 van Polen en verloor het met 0-1 van Italië. Dat zijn wel tegenstanders van een ander kaliber dan die van Mexico. Kijken we naar de laatste periode van 2019 is het ook wisselvallig wat het Nederlands elftal liet zien. Thuis tegen Noord-Ierland werd maar ternauwernood gewonnen. In de uitwedstrijd kwamen ‘we’ zelfs niet verder dan een bloedeloze 0-0, waarmee wel kwalificatie voor het EK werd veiliggesteld. Veel goals lijken we dus niet te hoeven verwachten van Oranje.

WEDTIP
Ook Nederland scoort één keer > 2.90

Onderlinge duels in evenwicht

Nederland en Mexico troffen elkaar acht keer eerder. De balans is zo goed als in evenwicht. Vier keer won Oranje, één gelijkspel en drie zeges voor Mexico. Doelcijfers: vijftien om vijftien. De laatste ontmoeting, in november 2014, was een prooi voor de Mexicanen. Daarvoor won Oranje drie maal op rij, zij het met telkens één goal verschil. Gezien het feit dat het Nederlands elftal de laatste tijd wat zoekende is én er een nieuwe bondscoach aan het roer staat, wordt een nieuwe zege lastig tegen het taaie Mexico. Daarom voorspellen wij een gelijkspel.

WEDTIP
Gelijkspel > 3.60

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?