Maar liefst vier clubs maken op de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie nog kans op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Maakt De Graafschap het karwei alsnog af, of wordt het toch één van de achtervolgers? Met deze wedtips wordt het woensdag nóg spannender!

Cambuur – NAC Breda

De ploeg die het meest afhankelijk van de andere resultaten is, is NAC Breda. De Brabanders staan vijfde met 73 punten en kunnen alleen promoveren als de alle andere kanshebbers punten verspelen. En dan moet NAC zelf uiteraard wel even winnen van Cambuur. De Friezen zijn al lang en breed kampioen, maar lieten tegen De Graafschap (gelijkspel) en FC Dordrecht (winst) zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Maar het heilige moeten zal er vlak voor de spelers op vakantie kunnen toch wel af zijn bij Cambuur. Een vroege voorsprong voor de ploeg van Henk de Jong, waarna NAC de wedstrijd alsnog omdraait? Een mega quotering van 19.00 met de Price Boost!

WEDTIP
Cambuur scoort 1e doelpunt & NAC wint > 19.00

Almere City – Jong PSV

In januari leek Almere City het Cambuur in de strijd om de titel knap lastig te kunnen gaan maken. Het was zelfs even koploper. Maar na een serie van vier nederlagen in vijf wedstrijden zakte Almere weg en werd zelfs trainer Ole Tobiasen ontslagen. De titel verdween uit zicht, maar de tweede plaats is dus nog altijd binnen handbereik. Van de vier gegadigden voor promotie heeft Almere City op papier de makkelijkste tegenstander. Jong PSV is de nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie en niet bepaald in grootse vorm. Vorige week won Almere City met 1-3 bij Jong Utrecht en wij verwachten woensdag een soortgelijke uitslag tegen de talenten uit Eindhoven.

WEDTIP
Almere City wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.90

Excelsior – Go Ahead Eagles

Net als NAC Breda wacht voor Go Ahead Eagles een pittige uitwedstrijd, op bezoek bij Excelsior. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de Deventenaren deze eeuw pas één keer wonnen in Kralingen. Een heuse angstgegner dus. Maar trainer Kees van Wonderen zal liever naar de meer recente historie kijken. Go Ahead leek een mand geleden kansloos voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, maar door het falen van de concurrentie én door vier overwinningen op rij is het helemaal terug in de race voor plek twee. Met de vorm zit het dus wel goed bij de Eagles, maar dat is geen garantie voor een makkelijke zege. Wij tippen een kleine zegge voor de bezoekers.

WEDTIP
Go Ahead Eagles wint met één doelpunt verschil > 3.70

De Graafschap – Helmond Sport

Maar de uitgangspositie is dus helder: winnen de Superboeren, dan maken de resultaten in Leeuwarden, Almere en Rotterdam niet meer uit. Dan keert De Graafschap na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. Maar dat het op de laatste speeldag nog zo spannend, ligt volledig aan de ploeg van Mike Snoei zelf. Het boekte slechts drie overwinningen in de laatste negen wedstrijden en bezweek vorige week onder de druk tegen Jong Ajax. Bij een overwinning was promotie een feit, maar De Graafschap speelde voor het derde duel op rij gelijk. Nu moet het thuis tegen het al uitgespeelde Helmond Sport gebeuren. De druk staat er vol op, gaat het opnieuw mis? Een gokje op een gelijkspel levert je ruim zes keer je inleg op!

WEDTIP
Een gelijkspel > 6.10

Waar kun je de ontknoping zien op tv?

De ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie is woensdag vanaf 20.00 uur te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots