Een competitiewedstrijd tussen twee Europese duels in; dat is altijd een potentiële uitglijder. Maar ook al zou Eredivisie-koploper Ajax tegen nummer dertien PEC Zwolle niet volle bak spelen, dan nog verwachten wij weinig problemen voor de Amsterdammers. Toch hebben we wel lekkere wedtips voor jou gevonden!

PEC Zwolle – Ajax
Eredivisie
14 maart 2021
16.45 uur, MAC³PARK stadion, Zwolle

Iemand die in ieder geval niet met de handrem erop gaat spelen, is Sébastien Haller. De recordaankoop van Ajax mag niet meedoen in de Europa League, dus wil hij zich in de beker en competitie graag laten zien. Haller heeft in zijn laatste vier optredens in de Eredivisie vier keer gescoord. Blijft de Ivoriaans international één op één lopen? Als hij de eerste treffer van de wedstrijd maakt, kan jij ruim vier keer je inleg pakken!

WEDTIP
Haller scoort eerste doelpunt > 4.65

Laten we een blik werpen op de historie van PEC Zwolle – Ajax. Deze confrontatie stond twintig keer eerder op het programma. De uitploeg won twaalf keer, tegenover slechts vier zeges voor de Blauwvingers. De laatste dateert alweer van 1988.  De afgelopen jaren is PEC nooit echt dicht in de buurt gekomen van een overwinning op Ajax. Thuis en uit. Kijken we naar de laatste vier onderlinge duels (allemaal zeges Ajax), dan valt op dat de Amsterdammers drie daarvan wonnen met vier gescoorde goals. Een lekkere quotering voor als dat weer gebeurt!

WEDTIP
Ajax scoort vier keer of meer > 2.58

Voor de laatste wedtip richten we ons op een man die bezig is aan een uitstekend seizoen: Davy Klaassen. Voordat hij in oktober zijn rentree bij Ajax maakte, werden er vraagtekens gezet bij zijn toegevoegde waarde. Die scepsis is weg. Met zijn vechtlust en belangrijke goals bewijst Klaassen het absoluut nog niet verleerd te zijn. De middenvelder scoort de laatste weken een prima gemiddelde met één doelpunt per twee wedstrijden. Donderdag brak de Klaassen tegen Young Boys de ban door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Schiet hij tegen PEC weer met scherp?

WEDTIP
Klaassen scoort > 2.80

Waar kun je PEC Zwolle – Ajax zien op tv?

PEC Zwolle – Ajax is zondag vanaf 16.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing begint om 16.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots