Vier jaar geleden vond er een van de grootste comebacks (Remontada) ooit in het voetbal plaats. Barcelona maakte in de achtste finale van de Champions League een 4-0 nederlaag tegen PSG goed door in eigen huis met 6-1 te winnen. Nu moeten de Catalanen een 1-4 thuisnederlaag zien weg te spoelen tegen datzelfde PSG. Gaat dat lukken?

Paris Saint-Germain – Barcelona
Achtste finale Champions League
10 maart 2021
21.00 uur, Parc des Princes, Parijs

In de heenwedstrijd kwam Barcelona nog op voorsprong door een benutte penalty van wie anders dan Lionel Messi. Nog voor rust bracht Kylian Mbappé Paris Saint-Germain op gelijke hoogte. De Frans international was nog niet klaar met zijn scoringsdrift; na de pauze schoot hij er nog twee binnen. Ook Moise Kean deed een duit in het zakje, waarmee PSG zich een riante uitgangspositie verschafte voor de return in Parijs. Wat de uitslag woensdagavond ook wordt, wij voorspellen dat Mbappé wel weer zijn goaltje meepikt.

WEDTIP
Mbappé scoort > 2.14

Als je het eerste duel in eigen huis met 1-4 verliest, is de kans om door te gaan naar de volgende ronde niet bijster groot. Natuurlijk klampt Barcelona zich vast aan de spectaculaire 6-1 overwinning op PSG uit 2017. Maar is het realistisch om uit bij de Champions League-finalist minimaal vier keer te scoren? Feit is wel dat Barcelona in vorm is. Afgezien van de nederlagen tegen PSG en voor de beker bij Sevilla verloor de formatie van Ronald Koeman sinds begin december geen wedstrijd meer. De Fransen moesten dit seizoen in alle competities al vier thuiswedstrijden het onderspit delven. Barça wint wel, maar doorgaan naar de kwartfinales lijkt ons uitgesloten.

WEDTIP
Barcelona wint met 1-2 > 9.75

Toegegeven, de juiste uitslag van een wedstrijd voorspellen is altijd lastig. Vandaar ook die aardige quotering. Wil je voor iets meer zekerheid gaan waarbij je nog steeds denkt dat Barcelona met een miniem verschil wint? Dan is onderstaande wedoptie misschien wel interessant voor jou!

WEDTIP
Barcelona wint met één goal verschil > 4.90

Waar kun je PSG – Barcelona zien op tv?

PSG – Barcelona is woensdag vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en Ziggo Sport Voetbal. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur bij SBS6.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots