Na pittige duels in de Europa League met wisselend succes mogen PSV en Ajax zondag weer ‘gewoon’ aantreden in de Eredivisie. De Eindhovenaren krijgen het dolende Vitesse op bezoek. Voor Ajax wacht een thuisduel met Sparta. Check snel onze voorspellingen en wedtips!

PSV – Vitesse
Eredivisie
21 februari 2021
16.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Zowel PSV als Vitesse beleven niet de beste fase van het seizoen. De formatie van Roger Schmidt kreeg sinds de jaarwisseling een paar gevoelige tikken te verduren. In de Eredivisie is de achterstand op koploper Ajax opgelopen tot zes punten met een duel meer gespeeld. Datzelfde Ajax schakelde PSV uit in het bekertoernooi. En plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League hangt aan een zijden draadje na de 4-2 nederlaag tegen Olympiakos. Ook bij Vitesse loopt het voor geen meter. De voormalig titelkandidaat won al vier keer op rij niet. Twee ploegen zonder al te veel zelfvertrouwen. Een gelijkspel zou daarom een logische uitkomst zijn.

WEDTIP
Gelijkspel > 4.00

Ajax – Sparta Rotterdam
Eredivisie
21 februari 2021
20.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Donderdag boekte Ajax een benauwde maar verdiende zege in de Europa League, uit bij Lille (1-2). Voordat de Amsterdammers het karwei volgende week hopen af te maken, eerst nog een duel met Sparta. Dat mag geen probleem vormen voor de Eredivisie-koploper. Sparta staat op een twaalfde plek, en wist na de winterstop slechts één keer te winnen. Het lijkt voor Ajax een ideale wedstrijd om vroeg toe te slaan om daarna belangrijke krachten rust te gunnen met het oog op de return tegen Lille. Onze voorspelling is daarom een vroege voorsprong voor Ajax.

WEDTIP
Ajax op voorsprong na exact 10 minuten > 4.00

Waar kun je PSV – Vitesse en Ajax – Sparta zien op tv?

PSV – Vitesse is om 16.45 uur te zien op het hoofdkanaal (open net) van ESPN. Dat geldt ook voor Ajax – Sparta (vanaf 20.00 uur).

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots