Wil AZ serieus kans houden op de landstitel, dan moet het deze maand toeslaan. De eerste topwedstrijd is een uitduel met PSV. Gezien het recente verleden van AZ tegen clubs uit de traditionele top-3, zullen de Alkmaarders met vertrouwen naar Eindhoven afreizen. Hoe dat precies zit, lees je hier!

Nog niet eens zo heel lang geleden was er een periode dat het AZ maar niet lukte om van Ajax, Feyenoord of PSV te winnen. Dat juk heeft het inmiddels afgeschud. AZ heeft een reeks van vijf overwinningen neergezet tegen de traditionele top-3. Het is een record dat wordt gedeeld met Ajax (twee keer) en Sparta. Het enige verschil is dat AZ in al die duels geen enkele treffer hoefde te incasseren. Kan de ploeg van Pascal Jansen het record alleen in handen krijgen door PSV te verslaan? Gezien de resultaten van de laatste weken – AZ speelde gelijk tegen FC Utrecht en PEC Zwolle – zou je zeggen van niet. Het goede spel biedt daarentegen wel hoop. Wij durven de gok wel aan!

AZ wint > 3.90

Voor PSV is de confrontatie met AZ de tweede topper in drie dagen. Zondag lukte het de formatie van Roger Schmidt niet om Ajax in de Johan Cruijff Arena op een nederlaag te trakteren, ondanks een 0-2 voorsprong. De goals kwamen van iemand die al bijna als een miskoop werd bestempeld: Eran Zahavi. Mede door besmetting met corona en een blessure lukte het de spits uit Israël vóór afgelopen weekend om nog maar één competitiedoelpunt te maken. Heeft de international de smaak te pakken en scoort hij ook tegen AZ? In combinatie met een nederlaag voor PSV is dat een hele interessante quotering!

Zahavi scoort, PSV verliest > 15.00

De laatste editie van PSV – AZ leverde een dikke winst op voor de uitploeg: 0-4. Daarbij moet worden aangetekend dat de Eindhovenaren driekwart van die wedstrijd met tien man speelden. Als er daarom geen gekke dingen gebeuren, is onze voorspelling dat het niet weer zo’n grote overwinning voor AZ wordt. Maar wij verwachten wel minimaal twee goals van de nummer vijf van de Eredivisie. Waarom? Bij vrijwel alle zeges die AZ dit seizoen behaalde, scoorde het twee of drie keer. Alleen tegen FC Emmen volstond één goal. Daarom de volgende wedtip.

AZ scoort meer dan 1,5 keer > 2.47

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?