Lukt het Feyenoord en AZ om, net als PSV, te overwinteren in de Europa League? De Rotterdammers moeten winnen van Wolfsberger AC. Voor AZ zou een gelijkspel tegen Rijeka al kunnen volstaan. TOTO Extra blikt op die duels én op PSV – Omonia Nicosia vooruit met lekkere wedtips.

Rijeka – AZ: geen problemen voor Alkmaarders

Een ontslagen hoofdtrainer. De eerste competitienederlaag. Het waren bepaald geen rustige dagen bij AZ. En dat vlak voor een belangrijk Europees duel. De formatie van interim-trainer Pascal Jansen moet uit bij Rijeka minimaal een punt halen om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. Bij een remise is AZ afhankelijk van het resultaat bij Napoli – Real Sociedad. Winnen de Alkmaarders, dan gaan ze sowieso door. Ondanks de onrustige week schatten wij AZ een stuk hoger in dan Rijeka, dat vierde staat in de Kroatische competitie en in de Europa League slechts één punt heeft gepakt. Onze voorspelling is een makkelijke overwinning voor AZ.

WEDTIP
AZ wint met handicap -2 > 3.05

Wolfsberger AC – Feyenoord: alleen winst telt

Voor Feyenoord is de opdracht duidelijk: winnen! Want dan wipt de ploeg van Dick Advocaat over Wolfsberger AC heen en gaat het samen met Dinamo Zagreb door in poule K. Het wordt een hels karwei voor de Rotterdammers. Het team is niet in vorm, getuige de vier remises op rij (alle competities). De thuiswedstrijd tegen Wolfsberger zal ook nog wel in het achterhoofd zitten. Toen kreeg Feyenoord – enigszins geflatteerd – met 1-4 op de broek. Advocaat kan voor de uitbeurt weer een beroep doen op Leroy Fey en Luis Sinisterra, die terugkeren van blessures. Geeft dat de doorslag voor een positieve uitslag? Nee, dit Feyenoord zien wij niet zo’n cruciale pot winnen. Een gelijkspel is het hoogst haalbare.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.60

PSV – Omonia Nicosia: kan PSV nog gooi doen naar groepswinst?

PSV plaatste zich vorige week al voor de tweede ronde van de Europa League. Is er dan niks om voor te spelen tegen Omonia Nicosia? Jawel, PSV kan nog groepswinnaar worden. Dat gebeurt alleen als de Eindhovenaren winnen van de Cyprioten en huidig koploper Granada niet wint van PAOK Saloniki. Aangezien het niet meer in eigen hand is, gaat trainer Roger Schmidt enkele vaste krachten sparen tegen Omonia. Dat biedt kansen voor iemand als Joël Piroe, die PSV als invaller behoedde voor een nederlaag tegen Heerenveen. De 21-jarige maakte in blessuretijd de 2-2. Produceert Piroe ook in Europa zijn eerste treffer?

WEDTIP
Piroe scoort en wint met 2-0, 2-1 of 3-1 > 5.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?