In de laatste vier ontmoetingen tussen PSV en Feyenoord in Eindhoven vielen slechts zes treffers. Maar zondag verwachten we er toch minstens vier. Waarom? Dat lees je in onze voorbeschouwing!

PSV – Feyenoord
Eredivisie
14 maart 2021
14,30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bijna anderhalve maand geleden stonden beide ploegen in de Kuip tegenover elkaar. Bij PSV zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabben over die wedstrijd, en dan met name over de eerste helft. De ploeg van Roger Schmidt was veel sterker dan Feyenoord, maar keek bij rust door drie succesvolle uitbraken van de Rotterdammers tegen een 3-0 achterstand aan. Wij verwachten dat PSV ook zondag de bovenliggende partij gaat zijn en dit keer wat beter met zijn kansen om zal springen. We voorspellen een ruime zege voor de thuisploeg.

WEDTIP
PSV wint met handicap -1 > 2.90

Man in vorm bij PSV is Eran Zahavi. De Israëlier kende een moeizame start in Eindhoven maar bewijst na de winterstop meer en meer zijn waarde. In de laatste vijf wedstrijden scoorde Zahavi zeven keer. Ook vorige week wees de spits zijn ploeg de goede richting. In Sittard was hij voor rust twee keer trefzeker met twee spitsengoals. Tegen Olympiakos en Ajax liet Zahavi zien niet alleen een echte spits te zijn, maar ook over een fantastische vrij trap te beschikken. Met deze wapens staan wij er niet van te kijken als hij ook tegen Feyenoord weer twee keer scoort!

WEDTIP
Eran Zahavi scoort twee keer of meer > 8.00

Wedstrijden van Feyenoord zijn de laatste weken behoorlijk doelpuntrijk. In de laatste tien duels vielen liefst 45 treffers. Natuurlijk waren er de makkelijke zeges tegen VVV (6-0) en Willem II (5-0), maar ook in de topduels waren de doelpunten allesbehalve schaars. Tegen PSV werd het na die 3-0 ruststand 3-1 en tegen AZ 2-3 in de Kuip en 4-2 in Alkmaar. En wat te denken van het bekerspektakelstuk in Heerenveen, toen Feyenoord na een 1-3 voorsprong alsnog met 4-3 verloor. Het zegt veel over de kwaliteiten en de zwaktes van de ploeg van Dick Advocaat: het scoort zelf redelijk makkelijk, maar krijgt ze net zo eenvoudig tegen. We gaan zondag voor minstens vier doelpunten.

WEDTIP
Aantal doelpunten +3,5 > 2.13

Waar kun je PSV – Feyenoord zien op tv?

PSV – Feyenoord is zondag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots