Twee keer scoren in de eerste helft van een Europese uitwedstrijd en toch chagrijnig aan de thee zitten. Het overkwam PSV vorige week op bezoek bij Olympiakos. Maar door die twee uitgoals leeft PSV nog wel. Kunnen de Eindhovenaren de schade op eigen veld nog herstellen?

PSV – Olympiakos Piraeus
Tweede ronde Europa League
25 februari 2021
21.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Doelpunten maken is over het algemeen het probleem niet bij PSV. In iedere wedstrijd die de ploeg van Roger Schmidt dit seizoen speelde, in alle competities en oefenwedstrijden, scoorde het minstens één keer. En in de twaalf wedstrijden in 2021 alleen al kon PSV 27 keer juichen. Het ene deel van de opdracht voor donderdag, minimaal twee doelpunten scoren, zien we wel gebeuren.

WEDTIP
Aantal doelpunten PSV +1,5 > 1.83

Het andere deel van de opdracht, geen tegentreffers krijgen, is wat lastiger voor PSV. In die twaalf wedstrijden dit kalenderjaar incasseerde het liefst twintig doelpunten. Waaronder dus vier in de heenwedstrijd met Olympiakos. De Grieken zullen ook in Eindhoven de nodige kansen gaan krijgen. We verwachten dat PSV gaat winnen, met uiteraard een goaltje van topscorer Donyell Malen, maar ook met minstens één Griekse treffer.

WEDTIP
Malen scoort, wint en beide teams scoren > 5.40

En dan is natuurlijk de grote vraag; gaat het ook voldoende zijn voor een ticket voor de achtste finales van de Europa League? Het zal erom spannen. PSV liet in Piraeus in de eerste helft zien absoluut niet bang te hoeven zijn voor Olympiakos, dat enorm in het zadel werden geholpen door Eindhovens geblunder. Kan PSV dat donderdag beperken, is de kans groot dat het kwartje de juiste kant op zal vallen!

WEDTIP
PSV plaatst zich voor de achtste finales > 3.90 (WAS 3.50)

Waar kun je PSV – Olympiakos zien op tv?

PSV – Olympiakos is vanaf 21.00 uur te zien op RTL7. De voorbeschouwing begint al om 18.00 uur, voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax tegen Lille. Op ESPN 2 wordt vanaf 21.00 uur ook live verslag gedaan van PSV – Olympiakos.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots