Ondanks een waslijst aan blessures won Real Madrid in de heenwedstrijd van de achtste finales met 0-1 bij Atalanta. Maakt de Koninklijke het karwei in eigen huis af, of kan Atalanta stunten? 

Real Madrid – Atalanta
Achtste finales Champions League
16 maart 2021
21.00 uur, Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (Spa)

Van Real Madrid als aanvalsmachine is dit seizoen weinig meer over. In 2021 speelde de ploeg van Zinédine Zidane veertien wedstrijden, waarin het slechts één keer meer dan twee doelpunten wist te scoren. Dat was op 23 januari, toen het met 1-4 wist te winnen bij Alavés. Sindsdien maakte het maar twaalf doelpunten in negen wedstrijden. De 0-1 overwinning bij Atalanta staat dus niet op zichzelf. Wij verwachten ook in de return een overwinning voor Real waarbij de score opnieuw niet hoog op zal lopen.

WEDTIP
Real Madrid wint en minder dan 3,5 doelpunten > 3.25

Afgelopen weekend ontsnapte Real Madrid aan puntenverlies tegen laagvlieger Elche. Zidane dacht onder andere Toni Kroos en Luka Modric te kunnen sparen, maar bij een 0-1 achterstand moesten de sterspelers toch aan de bak. Real won uiteindelijk nog met 2-1 en dat had het te danken aan Karim Benzema. De Franse spits verzorgde de gelijkmaker en in blessuretijd ook de winnende treffer. Ook in de stadsderby tegen Atlético (1-1) tekende Benzema vorige week voor het enige doelpunt van Real. Slaat hij ook tegen Atalanta weer toe? Je verdubbelt er je inzet mee!

WEDTIP
Karim Benzema scoort een doelpunt > 2.05

Een overwinning voor Real, en een plek in de kwartfinales van de Champions League, is dus wat we verwachten. Toch denken we ook dat Atalanta kan scoren in Bernabeu. Ook in het duel in Bergamo kregen de Italianen een aantal grote kansen. Dat brengt ons bij onze laatste wedtip en dat is een voorspelling van de eindstand. Een kleine overwinning van Real met een tegendoelpunt, het lijkt ons goed mogelijk dat Real met een 2-1 zege zich plaatst voor de kwartfinales!

ONZE VOORSPELLING
Real Madrid wint met 2-1 > 8.00

Waar kun je Real Madrid – Atalanta zien op tv?

Real Madrid – Atalanta is dinsdag vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en op ZIGGO Sport Voetbal. De voorbeschouwing op beide kanalen begint om 20.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots