Deze week wordt de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker afgewerkt. Althans, een gedeelte. Vanwege de coronacrisis gaan alleen de wedstrijden tussen twee profclubs door. Op maandag twee wedstrijden, waaronder het treffen tussen Go Ahead Eagles en NAC Breda, twee cupfighters uit het vorige seizoen. Op TOTO Extra geven we je deze week voor ieder duel in het bekertoernooi een wedtip!

18.45 uur: Excelsior – Helmond Sport

Voor de eerste wedstrijd van deze ronde gaan we naar Rotterdam, waar eerstedivisionisten Excelsior en Helmond Sport gaan strijden om een plek in de tweede ronde. En hoewel de TOTO KNVB Beker natuurlijk een ideaal toernooi voor verrassingen is, zien we daar alleen Excelsior voor in aanmerking komen. Helmond Sport verloor vijf van zijn laatste zes wedstrijden, terwijl Excelsior na een matige start van de competitie beter in vorm lijkt te komen. De Kralingers klommen na twee overwinningen en een gelijkspel naar de top-10 van de ranglijst en hebben met Elías Már Ómarsson de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis. Op papier lijkt Excelsior een maatje te groot voor de Brabanders. Onze wedtip is dan ook een ruime overwinning voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen.

WEDTIP
Excelsior wint met handicap -1 > 2.04

21.00 uur: Go Ahead Eagles – NAC Breda

NAC Breda reikte vorig seizoen na stunts tegen PSV en AZ uiteindelijk tot De Kuip, maar wel een ronde te vroeg. In de halve finale bleek Feyenoord uiteindelijk veel te sterk voor de Brabantse eerstedivisionist. Go Ahead Eagles schopte het tot de kwartfinales, waarin FC Utrecht een maatje te groot was. Of NAC dit seizoen weer zo’n stunt in huis heeft, is nog maar de vraag. Na een geweldige seizoensstart met zes overwinningen op rij kreeg het coronavirus de ploeg van Maurice Steijn in de greep. Het gehavende NAC was kansloos in de topper tegen Cambuur Leeuwarden en ook op bezoek bij Almere City gingen de Bredanaars onderuit. Ook raakte Steijn vrijdag spits Sydney van Hooijdonk met een blessure kwijt. Hoewel Go Ahead Eagles met een elfde plek na negen wedstrijden een matige start van het seizoen kent, moet NAC Breda vrezen voor een vroege aftocht in het toernooi waarin het vorig seizoen furore maakte. Wij gaan voor een overwinning voor de thuisploeg.

WEDTIP
Go Ahead Eagles wint > 2.03

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?