De vijfde finale voor Vitesse of de tweede voor VVV-Venlo? Dat gaan beiden dinsdagavond uitmaken in de semi-finale van de TOTO KNVB Beker. Deze confrontatie stond zaterdag ook in de Eredivisie op het programma, en toen won Vitesse ruim met 4-1. Kan VVV nu wel stunten?

Vitesse – VVV-Venlo
Halve finale TOTO KNVB Beker
2 maart 2021
21.00 uur, GelreDome, Arnhem

Dat de TOTO KNVB Beker de enige prijs zou zijn waar Vitesse in deze fase van het seizoen nog voor zou meedingen, had ruim een maand geleden niemand gedacht. De Arnhemmers stonden op een knappe tweede plek in de Eredivisie. Maar na vijf wedstrijden zonder zege kon de titeldroom in de ijskast. In het bekertoernooi verliep het ook niet van een leien dakje voor Vitesse. Zowel in de achtste- als kwartfinale werd er nipt gewonnen van respectievelijk ADO Den Haag en Excelsior. En winnen, dat zien wij de bekerwinnaar van 2017 ook doen tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Krijgt VVV weer zo’n pak slaag als zaterdag?

WEDTIP
Vitesse wint met handicap -2 > 3.45

VVV kan voor het eerst sinds 1959 (!) de finale halen. Dat was de enige eindstrijd die de Limburgers speelden, die overigens werd gewonnen van ADO. Dat VVV dit seizoen zo ver gekomen is, kan niet los worden gezien van de loting. Op weg naar het duel met Vitesse kwam de formatie van Hans de Koning geen enkele keer een Eredivisieclub tegen. Nu dat wel het geval is, gaat dat VVV direct de kop kosten, denken wij. Daarin speelt niet alleen de nederlaag van afgelopen weekend mee. De Venlonaren verloren namelijk al vier wedstrijden op rij. In die negatieve reeks scoorde VVV trouwens wel in elk duel. Daarom de volgende voorspelling.

WEDTIP
Vitesse wint en beide teams scoren > 2.60

Wie gaat dat enige VVV-doelpunt dan maken? Daar kunnen we kort over zijn. Natuurlijk wordt dat Georgios Giakoumakis. De Griekse relevatie maakte dit seizoen al 26 treffers in 25 officiële wedstrijden. Hij wist zaterdag de eer al te redden in de GelreDome. Als Giakoumakis dat weer doet, verdubbel jij ruim je inleg!

WEDTIP
Georgios Giakoumakis scoort > 2.52

Waar kun je Vitesse – VVV-Venlo zien op tv?

Vitesse – VVV-Venlo is vanaf 21.00 uur te zien op Fox (open net) en ESPN. De voorbeschouwing begint op beide zenders om 20.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots