Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en daarmee ook de sportwereld. Grote evenementen worden afgelast en uitgesteld en landelijke competities liggen stil. Toch wordt er in een aantal landen nog wél gesport. Welke dat zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Voetbal in Europa

Nagenoeg iedere voetbalcompetitie in Europa is on hold. Om de lopende competities nog dit seizoen af te kunnen ronden heeft de UEFA ruimte gemaakt in de kalender. Tijdens een vergadering met alle 55 leden ging er een streep door het EK voetbal van komende zomer. Het toernooi wordt met een jaar uitgesteld. Er wordt nog in één land dat onder de vlag van de UEFA valt gevoetbald. Dat is in de Wit-Russische Vysshaya League.

Andere werelddelen en sporten

In Zuid-Amerika ging er net als in Europa een streep door het grote landentoernooi. Net als het EK wordt ook de Copa America met een jaar uitgesteld. In Brazilië en Chili werd nog lang doorgespeeld, maar inmiddels ligt ook in Zuid-Amerika het clubvoetbal helemaal stil. Over de hele wereld wordt er nog maar in een paar landen gevoetbald. Naast Wit-Rusland is ook de competitie in Nicaragua nog niet afgelast. Ook worden er in met name Scandinavië dagelijks oefenwedstrijden gespeeld. Bekijk hier alle wedstrijden. In Wit-Rusland zijn net als de voetbalcompetities ook de ijshockeycompetities nog niet uitgesteld. In Rusland, Chinees Taipei en Tajikistan wordt er nog gebasketbald.

Afgelast?

De vraag bij iedere bovengenoemde competitie is natuurlijk hoelang er nog doorgespeeld wordt. In vrijwel alle gevallen worden de wedstrijden afgewerkt zonder publiek. Wanneer er competities stil komen te liggen, passen we deze in dit overzicht aan. Zijn er wedstrijden of evenementen afgelast waar jij op hebt ingezet?  Meer informatie lees je HIER.

Wat vind jij van dit artikel?