Wereldkampioen Frankrijk op WK voetbal zonder Benzema

DOHA – Wereldkampioen Frankrijk moet het op het WK voetbal zonder sterspeler Karim Benzema stellen. De winnaar van de Gouden Bal ondervindt te veel hinder van een bovenbeenblessure. De 34-jarige aanvaller van Real Madrid was al geblesseerd en viel zaterdag opnieuw uit in de training.

Benzema was juist weer aangesloten bij de besloten groepstraining van de Fransen. Hij had al enkele weken te maken met fysieke klachten. Enkele uren na de training bevestigde de Franse voetbalbond dat de sterspeler niet aan het WK kan deelnemen.

“Ik ben extreem verdrietig voor Karim, die van dit WK een belangrijk doel had gemaakt. Ondanks deze nieuwe klap voor het Franse team heb ik het volste vertrouwen in mijn groep. We zullen er alles aan doen om de immense uitdaging aan te gaan die ons te wachten staat”, aldus bondscoach Didier Deschamps.

Een maand geleden ontving Benzema voor het eerst de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van vorig seizoen. Hij won toen met Real Madrid de Champions League. In de finale werd Liverpool met 1-0 verslagen.

Deschamps zag in de aanloop naar het WK al heel wat basisspelers afhaken vanwege blessures. Onder anderen Paul Pogba, N’Golo Kanté, Presnel Kimpembe en ook Christopher Nkunku vielen weg bij de titelverdediger.

Frankrijk begint de jacht op titelprolongatie dinsdag met een wedstrijd tegen Australië. Tunesië en Denemarken zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Het WK begint zondag.

ZET IN & WIN!