Poule H WK 2022

In WK Poule H gaan Portugal, Uruguay, Zuid-Korea en Ghana uitvechten wie de achtste finales halen. In deze poule komen we ook een van dé sterspelers van dit toernooi tegen: Cristiano Ronaldo. Kan hij zijn ploeg naar een hoge klassering leiden of beginnen de jaren zelfs voor CR7 te tellen? Als er één speler is die de verwachtingen kan overtreffen dan is hij het wel. Lees op deze pagina een vooruitblik van poule H.

terug

Stand & Wedstrijden Poule H

GP
WK voetbal 2022 vlag PortugalPortugal36
WK voetbal 2022 vlag Zuid-KoreaZuid-Korea34
WK voetbal 2022 vlag UruguayUruguay34
WK voetbal 2022 vlag GhanaGhana33
Dag / tijd (NL) Thuis Uit Stadion
Do. 24 nov 14.00 Uruguay Zuid-Korea Education City 0-0
Do. 24 nov 17.00 Portugal Ghana Stadium 974 3-2
Ma. 28 nov 14.00 Zuid-Korea Ghana Education City 2-3
Ma. 28 nov 20.00 Portugal Uruguay Lusail 2-0
Vr. 2 dec 16.00 Ghana Uruguay Al Janoub 0-2
Vr. 2 dec 16.00 Zuid-Korea Portugal Education City 2-1

Portugal

CR7 op WK 2022 op jacht naar goud

Met een zevende plek op de FIFA-ranglijst vinden de Portugezen zich terug in de top 10. Maar alsnog verkeren de Portugezen in een wisselende vorm. In de laatste Nations League wedstrijden werd eerst Tsjechië met 0-4 verslagen. Maar de wedstrijd daarna tegen Spanje eindigde in een 1-0 nederlaag.

De kwalificatie verliep ook al moeizaam. In groep A eindigde Portugal als tweede achter het verrassende Servië. De Serven wisten met een late goal de Portugezen met 2-1 te verslaan en zo werd de ploeg van Ronaldo naar de play-offs verwezen. Daar werden achtereenvolgens Turkije en Noord-Macedonië verslagen, waardoor Portugal met de schrik vrij kwam en alsnog het WK behaalde.

Cristiano Ronaldo was wederom belangrijk voor zijn land. Hij mag bij Manchester United dan niet meer onomstreden zijn, voor Portugal is hij nog steeds een rots in de branding. Met zijn 6 doelpunten werd hij niet voor niks de Portugese topscoorder van de WK-kwalificatie.

Vraag is of hij zijn team weer bij de hand kan nemen. Het WK en Portugal gaan tot nu toe niet echt lekker samen. Het beste resultaat is een derde plek, maar die dateert alweer van het WK van 1966. De Portugezen zullen daarom hun sterspeler hard nodig hebben om hoge ogen te gooien.

Uruguay

Wordt WK 2022 het laatste kunstje van Luis Suárez?

Als nummer 12 op de FIFA-ranglijst doet Uruguay het niet slecht. De ploeg van legende Luis Suárez kent een lange en veelal succesvolle geschiedenis op het WK. De Uruguayanen lijken daarmee een gevaarlijke outsider voor een hoge notering.

De WK-kwalificatie benadrukte dit gevoel nog maar eens. In een zware poule met onder andere Argentinië en Brazilië eindigde Uruguay als vierde, waarmee een directe plaatsing voor het eindtoernooi werd afgedwongen. Belangrijke man was, hoe kan het ook anders, Suárez. De vedette speelt inmiddels weer in zijn thuisland en tijdens de kwalificatiereeks kwam hij ook tot 7 doelpunten. De verwachting is dat dit zijn laatste toernooi wordt. Zal hij nog één keer kunnen vlammen?

Net zoals bij Cristiano Ronaldo wordt er ook veel van Suárez verwacht. Uruguay kent namelijk een lange geschiedenis op het WK-voetbal. In de 12 keer dat het uitkwam op het WK, won Uruguay 2 keer (1930 en 1950). Recenter werd de halve finale van het WK 2010 gehaald, waarna het de afgelopen WK’s iets minder ging (kwartfinale en achtste finale). Geven de Uruguayanen Suárez een waardig afscheid?

Zuid-Korea

WK 2022 wordt elfde deelname voor Zuid-Korea

Het derde land in poule H is een van de grootmachten van het Aziatische voetbal. Misschien is dat met een 36ste plaats op de FIFA-ranglijst niet direct terug te zien, maar de Zuid-Koreanen voelen zich altijd thuis op het WK.

In de Aziatische kwalificatie plaatste Zuid-Korea zich als tweede land direct voor het wereldkampioenschap. Met 20 punten uit 8 wedstrijden, 11 doelpunten voor en slechts 2 tegen, gaven de Koreanen een signaal af. Onbetwiste sterspeler is natuurlijk Son Heung-min. De aanvaller van Tottenham Hotspur werd met 6 doelpunten topscoorder en lijkt daarmee op tijd in vorm voor het WK.

Het wordt de elfde deelname van Zuid-Korea en sinds 1986 bereikte het land elke keer het WK. Het beste resultaat was in 2002, toen de Koreanen samen met Japan het wereldkampioenschap organiseerde. Als grote verrassing behaalde de Koreanen de halve finale. Waar Duitsland met 1-0 uiteindelijk te sterk bleek en de troostfinale werd verloren van Turkije. Maar veel Koreanen zullen met weemoed terugdenken aan dat toernooi. Alleen al omdat de laatste 2 keer de knock-outfase niet gehaald. Doen ze het dit WK beter?

Voetbalfans uit Zuid-Korea zijn klaar voor het WK 2022 waar het speelt in poule H tegen Uruguay, Portugal en Ghana

Ghana

Overleven Ghanezen groepsfase WK 2022?

Als nummer 60 op de FIFA-ranglijst is Ghana de laagst genoteerde deelnemer van poule H. Daarmee kunnen we het zien als de grootste outsider van de groep en de verwachtingen rondom de Ghanezen zijn dan ook niet hooggespannen.

De WK-kwalificatie hielp daar niet bij. Weliswaar eindigde Ghana op de eerste plek in de poule. Er werd echter nauwelijks gescoord. Slechts 7 keer in 6 wedstrijden vond Ghana het net. Topscoorders Thomas Partey en André Ayew scoorden beiden 3 keer. De Ghanezen zullen daar dus tijdens het WK een oplossing voor moeten vinden.

Ze zullen het nodig hebben om het beste resultaat ooit op een wereldkampioenschap te evenaren of zelfs te verbeteren. In 2010 werd de kwartfinale behaald. Daar bleef het echter bij. Het WK erna konden de Ghanezen geen potten breken en werden al in de groepsfase uitgeschakeld en het WK van 2018 werd niet gehaald. Hoe zal het de Ghanezen deze keer verlopen?

Mogelijke tegenstanders achtste finales

Wat zijn de mogelijke tegenstanders voor poule H in de achtste finales op het WK 2022? De landen die zich in poule H kwalificeren voor de achtste finales, treffen één van de ploegen uit poule G: Brazilië, Servië, Kameroen, Zwitserland. Welk land uit poule G op het WK 2022 gaat het worden?

Bekijk alle wedopties
WK2022 > Poules > Poule H